Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, 2020

Τάι Λόσον: Αποβλήθηκε δια βίου από το πρωτάθλημα λόγω σεξιστικών σχολίων για τις Κινέζες

Ο Τάι Λόσον κάποτε φάνταζε ένας πολλά υποσχόμενος παίκτης. Μάλιστα είχε επιλεγεί στο Νο18 του draft του 2009 από τους Τίμπεργουλβς και αγωνίστηκε σε Νάγκετς, Ρόκετς, Πέισερς, Κινγκς και Ουίζαρντς.

Τα τελευταία χρόνια, έπαιζε σε ομάδες της Κίνας όπως οι Shandong Golden Stars και Fujian Sturgeons και κανείς δεν φανταζόταν πως οι σεξιστικές δηλώσεις του απέναντι σε γυναίκες, θα οδήγησαν στην απόφαση της αποπομπής του από τη Λίγκα.

Συγκεκριμένα, οι προκλητικές και προσβλητικές αναρτήσεις που έκανε στα stories του στο instagram για τις Κινέζες, αναφερόμενος στα οπίσθια τους, προκάλεσαν την οργή των ανθρώπων τόσο της ομάδας του και του πρωταθλήματος, όσο και της χώρας γενικότερα, γεγονός που έφερε τον δια βίου αποκλεισμό του από τη λίγκα.

Οι Fujian Sturgeons υποστήριξαν κιόλας πως «οι ακατάλληλες λέξεις του δεν συνάδουν με τις κοινωνικές μας ευθύνες και αξίες κι έχουν προκαλέσει μεγάλο αντίκτυπο στο σύλλογο και το πρωτάθλημα. Δεν θα είναι μαζί μας την επόμενη σεζόν».

Αξίζει να σηεμιωθεί, πως νωρίτερα στο 2020 ο Αμερικανός είχε δημιουργήσει αρκετές φορές προβλήματα με τις εκρήξεις του, εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων.

chines_liga

(Visited 1 times, 1 visits today)
By