Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2022

Τασούλας: Η Αλβανία κλιμακώνει την ένταση

«Σε σημερινή του συνέντευξη ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα κλιμακώνει την ένταση με την Ελλάδα, λέγοντας πως στο θέμα οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας δεν θα διαπραγματευθεί το εθνικό συμφέρον για χάρη της καλής γειτονίας»

tasoulas

Για κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ελλάδας – Αλβανίας κατηγορεί τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας ο Κώστας Τασούλας, συντονιστής Εξωτερικών και Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Τασούλας υπογραμμίζει ότι οι προκλητικές δηλώσεις του κ. Ράμα δεν προάγουν την σταθερότητα και την καλή γειτονία, επικρίνοντας παραλλήλως την ελληνική κυβέρνηση ότι ακολουθεί ασυνάρτητη πολιτική.

Διαβάστε την δήλωση του Κώστα Τασούλα, συντονιστή Εξωτερικών και Άμυνας της ΝΔ σχετικά με τις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού:

«Σε σημερινή του συνέντευξη ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα κλιμακώνει την ένταση με την Ελλάδα, λέγοντας πως στο θέμα οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας δεν θα διαπραγματευθεί το εθνικό συμφέρον για χάρη της καλής γειτονίας και πως δεν δέχεται υποδείξεις για την τοποθέτηση στελέχους του ακραίου και με ναζιστικό παρελθόν κόμματος των Τσάμηδων στην Αντιπροεδρία της Βουλής.

Είναι καιρός η ελληνική κυβέρνηση, που με τη στάση και την ασυνάρτητη πολιτική της υπονομεύει την αξιοπιστία και το κύρος της χώρας μας διεθνώς, να καταστήσει απολύτως σαφές πως παρόμοιες προκλητικές δηλώσεις δεν προάγουν ούτε τη σταθερότητα και την καλή γειτονία, ούτε και την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.
Με μία κουβέντα, δεν προάγουν τα ίδια τα συμφέροντά της και μόνον».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By