Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Telegraph: H Ελλάδα τρέχει να καλύψει τις υποχρεώσεις της

Ο «υπουργός ροκ – σταρ» Γιάνης Βαρουφάκης αναμένεται να παρουσιάσει μια λίστα μέτρων στο Eurogroup της Δευτέρας

ellada

Σε νέο δημοσίευμα της Telegraph γίνεται μια αναλυτικά αναφορά στις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης να επιλύσει τα προβλήματα της και να ξεχρεώσει τις υποχρεώσεις της ώστε να πείσει τους πιστωτές ότι δεν θα χρεοκοπήσει τον Μάρτιο.

Η βρετανική εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας την Ελλάδας και σημειώνει πως ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος η Ελλάδα να αθετήσει τις υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές.

Ακόμη τονίζει πως ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ζήτησε έκτακτη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Όμως, σύμφωνα με την Telegraph, ο δεύτερος απέρριψε το αίτημα, κάτι πάντως το οποίο διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Σακελλαρίδης (η δήλωση του οποίου υπάρχει και στο άρθρο του βρετανικού εντύπου).

Η εφημερίδα αναφέρεται, επίσης, στο γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης -τον οποίοι χαρακτηρίζει ως «υπουργό-ροκ σταρ»- στο Eurogroup της Δευτέρας αναμένεται να παρουσιάσει μία σειρά συγκεκριμένων προτάσεων που θα αφορούν τις μεταρρυθμίσεις.

By