Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Τελεσίγραφο στους οπτικούς έστειλε το υπ. Υγείας

Με το «έτσι θέλω» θα υποχρεώσει το υπουργείο Υγείας τους οπτικούς, ώστε να δίνουν γυαλιά οράσεως σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Τρίμηνη παράταση στις συνταγές για τα γυαλιά οράσεως έδωσε ο ΕΟΠΥΥ στους ασφαλισμένους, καθώς οι οπτικοί αρνούνται να εκτελέσουν τις συνταγές, αφού δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε συμφωνία με το υπ. Υγείας.

Ο κλάδος εκφράζει τους φόβους του ότι θα αποπληρώνεται έπειτα από πολύ καιρό από τον Οργανισμό και μάλιστα για είδη που θα έχουν προπληρωθεί από τα καταστήματα, ενώ είναι πιθανό να χρειασθεί να κάνει και υποχρεωτικές εκπτώσεις της τάξης του 30% κάτι που άλλωστε συμβαίνει σε όλους τους παρόχους του ΕΟΠΥΥ.

Παράταση για τις γνωματεύσεις

Πάντως ο ΕΟΠΥΥ αποφάσισε την παράταση ισχύος εκτέλεσης όλων των ηλεκτρονικών γνωματεύσεων για οπτικά που εκδόθηκαν ή θα εκδοθούν τον Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2018 από έναν σε τρεις μήνες, προκειμένου να έχουν οι ασφαλισμένοι ένα ικανό χρονικό διάστημα να βρουν κατάστημα οπτικών που θα δέχεται την πληρωμή με τη «βεβαίωση πληρωμής» (voucher).

Γι αυτό και θα ενημερωθούν σχετικά με εγκύκλιο όλες οι Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ να παραλαμβάνουν τα αιτήματα των ασφαλισμένων για εξόφληση των γυαλιών οράσεως.

Ταυτόχρονα η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ θα καλέσει εκ νέου την Πανελλήνια Ένωση Οπτικών και Οπτομετρών σε συνάντηση παρουσία του Αντιπροέδρου του Οργανισμού, των Γενικών Διευθυντών, των αρμόδιων υπαλλήλων, καθώς και των μελών του Δ.Σ. που είναι μέλη της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και των ασφαλισμένων.

Τελεσίγραφο

Μάλιστα ο ΕΟΠΥΥ προειδοποιεί τους οπτικούς ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη εάν ο κλάδος δεν μετακινηθεί. Όπως σημειώνεται από τον Οργανισμό: «Σε περίπτωση που η Ένωση παραμείνει αμετακίνητη στις θέσεις της, μετά και την συνάντηση, να δοθεί εντολή προς το Νομικό Τμήμα του Οργανισμού να διερευνήσει όλα τα νόμιμα μέσα προάσπισης των δικαιωμάτων των δικαιούχων του Οργανισμού, της συγκεκριμένης παροχής, αφού επί της ουσίας τα καταστήματα οπτικών τους αρνούνται την παροχή υπηρεσίας κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας».

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι ελάχιστα καταστήματα οπτικών ειδών έχουν συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να αναζητούν εναγωνίως ένα που να διαθέτει σύμβαση με τον Οργανισμό ώστε να μη χρειασθεί να πληρώσουν από την τσέπη τους το ποσό των 100 ευρώ που αντιστοιχεί στην αποζημίωση για τα γυαλιά οράσεως.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By