Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020

Τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Ναυτιλίας

Ο Θοδωρής Δρίτσας επανήλθε στα καθήκοντα του και ευχαρίστησε και συνεχάρη τον απερχόμενο υπουργό Χρήστο Ζώη για τη συνέχεια της κυβερνητικής πολιτικής

dritsas2

Έγινε η τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου Ναυτιλίας με τον Θοδωρή Δρίτσα να επιστρέφει στην θέση που είχε αναλάβει ο Χρήστος Ζώης, ως μέλος της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Η τελετή έγινε στο κτήριο του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ο νέος υπουργός αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη τον απερχόμενο υπουργό Χρήστο Ζώη για τη συνέχεια της κυβερνητικής πολιτικής και για το γεγονός ότι δεν δημιουργήθηκε κανένα κενό, τόνισε μεταξύ άλλων ότι επιστρέφει στο υπουργείο με την ίδια συγκίνηση που ήρθε και την πρώτη φορά και με την ίδια συγκίνηση που αποχώρησε μετά την παραίτηση της Κυβέρνησης.

«Πράγματι, το νέο δεδομένο της αυτοτέλειας του υπουργείου, μπορεί να είναι ένα ακόμα καλύτερο βήμα για να εκτελέσουμε τους στόχους μας με τον καλύτερο τρόπο. Σε καμία περίπτωση αυτό το βήμα, δεν αποτελεί εμπόδιο για τη συνολική ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του υπουργείου, τόσο σε ό,τι αφορά το Λιμενικό Σώμα όσο και σε ό,τι αφορά τις πολιτικές υπηρεσίες και το πολιτικό προσωπικό.

Αντίθετα, νομίζω ότι θα αποτελέσει μια καλή βάση για να πάνε μπροστά συλλογικά όλοι οι στόχοι αυτού του υπουργείου», σχολίασε ο κ. Δρίτσας.

Συνεχίζοντας, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στα στελέχη του υπουργείου και στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος. «Είναι πάρα πολύ σημαντικό, ειδικά στις κρίσιμες αυτές στιγμές με τα οξύτατα ζητήματα που βιώνει η χώρα μας, κυρίως σε ό,τι αφορά τα προσφυγικά και μεταναστευτικά ρεύματα, να διακηρύξουμε το κύρος που διαθέτει αυτό το υπουργείο και να διαμηνύσουμε ότι τα ελληνικά σύνορα φυλάσσονται και δεν υπάρχει κανένα ζήτημα που να αφήνει ανοιχτό αυτό το θέμα», υπογράμμισε..

Ο κ. Δρίτσας αναφέρθηκε και στις εξελίξεις αναφορικά με το λιμάνι του Πειραιά, όπου, όπως σημείωσε, «είναι υποχρέωσή μας να πετύχουμε μια σύμβαση παραχώρησης του ελληνικού Δημοσίου η οποία να κατοχυρώνει όλα τα δικαιώματα των Δήμων, των πολιτών, των παραγωγικών δραστηριοτήτων αυτής της πόλης».

«Έχουμε υποχρέωση να προχωρήσουμε σε μία σειρά από τομές και μεταρρυθμίσεις που θα κρατήσουν τις εγγυήσεις για την υπεράσπιση και την ανανέωση της σχέσης της πολιτείας, με αυτό που λέγεται δημόσιο συμφέρον και συμφέρον της κοινωνίας των πολιτών», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος Ζώης, στην ομιλία του τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Δρίτσα ότι «η καλή τύχη το έφερε να σας επιστρέφω το Υπουργείο που μου παραδώσατε πριν από τέσσερις εβδομάδες περίπου».

«Είχα πει την ημέρα που παραλάμβανα από εσάς, κ. Υπουργέ, ότι ως υπηρεσιακός υπουργός της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης της κυρίας Θάνου, έχουμε δύο εντολές. Η μία ήταν να διενεργήσουμε τις εθνικές εκλογές, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και νομίζω ότι, αυτό είναι που έγινε χωρίς να υπάρχει καμία αμφιβολία για το ό,τι έγινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η δεύτερη αποστολή μας, ήταν να μην επιτρέψουμε να φανεί το κενό της μετάβασης από την προηγούμενη στην επόμενη Κυβέρνηση, ούτε για ένα λεπτό. Άλλοι θα πουν αν αυτό το πετύχαμε. Μπορώ όμως, σε ό,τι με αφορά, να πω ότι δε θα ήταν δυνατή μια τέτοια αποστολή να επιτευχθεί, εάν δεν είχα την πλήρη συμπαράσταση όλων των στελεχών του Υπουργείου», σημείωσε.

«Ο ελληνικός λαός έχει δώσει μια εντολή σε όλους μας και αυτό θα είναι το τελευταίο που θα μου επιτρέψτε να κλείσω, να κάνουμε το παν, χωρίς να χαθεί λεπτό, να προσπαθήσουμε να δώσουμε στην πατρίδα μας αυτό που της αξίζει, αυτό που μας πρέπει και στον λαό μας ξανά την περηφάνια του και το υπουργείο αυτό, το μπορεί», συνέχισε ο κ. Ζώης.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Ιωάννης Θεοτοκάς και Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αθανάσιος Αθανασόπουλος, καθώς και η λοιπή στρατιωτική ηγεσία και πολιτικοί υπάλληλοι του Υπουργείου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By