Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, 2021

Τέλος στις έρευνες για τους αγννοούμενους από την κατολίσθηση στην Γουατεμάλα

Συνολικά 280 άτομα έχασαν την ζωή τους  ενώ 70 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται

guatemala

Oι υπηρεσίες διάσωσης στη Γουατεμάλα τερμάτισαν την Τρίτη τις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό των θυμάτων της φονικής κατολίσθησης που ισοπέδωσε στις αρχές Οκτωβρίου ένα χωριό κοντά στην πρωτεύουσα της χώρας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 280 άνθρωποι, ενώ 70 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, σύμφωνα με το σχεδόν οριστικό απολογισμό της θεομηνίας.

«Αποφασίσαμε ομόφωνα να αναστείλουμε τις επιχειρήσεις έρευνας και ανάσυρσης των σορών» ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο Αλεχάνδρο Μαλδονάδο, επικεφαλής της Αρχής Εθνικού Συντονισμού στη μάχη για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών (Conred).

Σύμφωνα με τον ίδιο περίπου 70 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την κατολίσθηση που παρέσυρε τη νύχτα της 1ης προς 2ας Οκτωβρίου, περισσότερα από 100 σπίτια σε μια συνοικία της Σάντα Καταρίνα Πινούλα, σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα της χώρας.

Ο Μαλδονάδο εξήγησε ότι, εντός των προσεχών ημερών, οι δημοτικές αρχές θα αποφασίσουν εάν η πληγείσα περιοχή θα κηρυχθεί νεκροταφείο, λόγω του γεγονότος ότι πολλές σοροί παραμένουν θαμμένες κάτω από τη λάσπη.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα οικοδομήσει σε μια κοντινή περιοχή κατοικίες προκειμένου να μεταφερθούν οι οικογένειες που έχασαν τα πάντα στην κατολίσθηση. Περισσότεροι από 500 άνθρωποι φιλοξενούνται σε προσωρινά καταφύγια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By