Σάββατο, 8 Μαΐου, 2021

Τερέζα Μέι: Φοβάμαι νέα επίθεση -Ο στρατός θα φρουρεί δημόσιες εκδηλώσεις

Η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι ανεβαίνει το επίπεδο συναγερμού στη Βρετανία σε «κρίσιμο», μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Manchester Arena, που σκότωσε 22 και τραυμάτισε 119 ανθρώπους.

Η βρετανή πρωθυπουργός δεν απέκλεισε νέο τρομοκρατικό χτύπημα και ανκοίνωσε ότι ανέβηκε το επίπεδο συναγερμού σε «κρίσιμο». Είναι η τρίτη φορά στην ιστορία της Βρετανίας που το επίπεδο ασφαλείας αναβαθμίζεται σε κρίσιμο».

Η Μέι, επίσης ανακοίνωσε ότι άνδρες των ενόπλων δυνάμεων – αντί για ένοπλους αστυνομικύς – θα φρουρούν πλέον κτίρια που μπορεί να αποτελούν δυνητικά στόχους ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αναπτύσσεται στρατός σε δημόσιες εκδηλώσεις.

Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού στη Βρετανία και σημαίνει ότι εκτιμάται πως επίκειται τρομοκρατική επίθεση και τίθενται σε εφαρμόγη τα υψηλότερα μέτρα ασφαλείας.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Άλμπερτ στο Μάντσεστερ – αλλά και σε άλλες πόλεις της Βρετανίας, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Manchester Arena.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Μάνστεστερ, ο 22χρονος Σαλμάν Αμπεντί ήταν ο βομβιστής αυτοκτονίας που σκόρπισε τον θάνατο στο Manchester Arena, στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε.

Ο μέχρι τώρα απολογισμός είναι  22 θύματα και 119 τραυματίες, ενώ οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό και για άλλους υπόπτους που ενδεχομένως συνδέονται με την τραγωδία.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By