Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, 2022

Tέρμα… γκάζι για την Τesla: 5 δισ. δολάρια με το split της μετοχής της

Έγινε το split της μετοχής της Tesla και η εταιρία ανακοίνωσε πως θα συγκεντρώσει έως και 5 δισ. δολάρια μέσω ενός προγράμματος πώλησης μετοχών της.

Η μετοχή της Tesla πλέον διαπραγματεύεται στα 480-500 δολάρια, μετά το split 5-1, με την χρηματιστηριακή της αξία να αγγίζει τα 458 δισ. δολάρια.

Η Tesla είναι πλέον με διαφορά η αυτοκινητοβιομηχανία με την υψηλότερη κεφαλαιοποίηση και την ίδια στιγμή, η περιουσία του Ελον Μασκ έχει εκτοξευτεί στα 104 δισ. δολάρια με πρώτους τους Μπέζος (200 δισ. δολάρια), Γκέιτς (125 δισ. δολάρια) και Ζούκερμπεργκ.

Μέχρι το κλείσιμο της Δευτέρας η Tesla κέρδισε έως και 500% το 2020. Εν μέσω της εκτόξευσης της μετοχής της σε νέα υψηλά επίπεδα, η εταιρεία αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε τα καθαρά έσοδα, εάν υπάρχουν, από αυτήν την προσφορά για να ενισχύσουμε περαιτέρω τον ισολογισμό μας, καθώς και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς».

Τον τελευταίο χρόνο, οι μετοχές της Tesla έχουν κερδίσει 1,004% σε σύγκριση με την άνοδο του S&P 500% κατά 20% .Το ανώτατο όριο αγοράς της Tesla ανέρχεται πλέον σε 464 δισεκατομμύρια δολάρια, πράγμα που σημαίνει ότι η νέα προσφορά αντιπροσωπεύει περίπου το 1% της αξίας της εταιρείας, σύμφωνα με το FactSet.

Ο αναλυτής της Wedbush Dan Ives χαρακτήρισε την αύξηση κεφαλαίου «έξυπνη κίνηση», καθώς οι επενδυτές φαίνονται έτοιμοι να επενδύσουν τα επόμενα χρόνια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By