Σάββατο, 8 Μαΐου, 2021

Tesla: «Έσπασε» το φράγμα των 500 δολαρίων η μετοχή

Η μετοχή της Tesla «έσπασε» το φράγμα των 500 δολαρίων τη Δευτέρα, ενώ τους τελευταίους μήνες η μετοχή της εταιρείας φαίνεται ότι σημειώνει σημαντικό ράλι.

Τη Δευτέρα ο αναλυτής της Oppenheimer, Colin Rusch, αύξησε την τιμή-στόχο της μετοχής της Tesla στα 612 δολάρια από 385 που ήταν μέχρι πρότινος, μια αύξηση περίπου 60%.

Στο άκουσμα της είδησης οι επενδυτές έσπευσαν να στηρίξουν την μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η μετοχή της εταιρείας έχει καταγράψει ράλι 2.815,47% από τον Ιούνιο του 2010.

Σε επίπεδο δεικτών, ο S&P 500 σημείωσε επίσης ράλι 10% τους τελευταίους τρεις μήνες, με την μετοχή της εταιρείας να σημειώνει άνοδο 103% το ίδιο διάστημα. Αυτή τη στιγμή (20:24μμ) η μετοχή της εταιρείας σημειώνει άνοδο 8,24% στα 518 δολάρια ανά μετοχή, όπως αναφέρει το Marketwatch.com.

«Θεωρούμε ότι η εταιρεία έχει φτάσει την κρίσιμη κλίμακα που επαρκεί για να στηρίξει διατηρήσιμες θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές», αναφέρει η επενδυτική τράπεζα Oppenheimer στην ανάλυση της.

Η Oppenheimer πιστεύει ακόμα ότι η Tesla αρχίζει και γίνεται «υπαρξιακή απειλή» για τις εταιρείες μεταφορών που δεν είναι ικανές ή πρόθυμες να καινοτομήσουν με ταχύτερο ρυθμό.

Αναφέρει ακόμη ότι η Tesla έχει βασικά πλεονεκτήματα στο σχεδιασμό συστημάτων κίνησης, τεχνολογιών μπαταριών αλλά και στον ενθουσιασμό των καταναλωτών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By