Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2020

Tesla: Φόβοι για έκδοση φούσκα

Σκαμπανεβάσματα παρουσιάζει η μετοχή της Tesla μετά την ανακοίνωση ότι η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών θα είναι 767 δολάρια ανά μετοχή, με στόχο την άντληση κεφαλαίων άνω των 2 δισ. δολαρίων, με σκοπό να ενισχύσει τον ισολογισμό της αλλά και για άλλους εταιρικούς σκοπούς.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων πρόκειται να διαθέσει συνολικά 2,65 εκατ. μετοχές, έναντι 767 δολαρίων ανά μετοχή, ήτοι με discount 4,6% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος του τίτλου την Τρίτη, οπότε και ανακοίνωσε για πρώτη φορά τα σχέδια έκδοσης νέων μετοχών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Έλον Μασκ, αναμένεται να συμμετάσχει στην έκδοση αγοράζοντας μετοχές αξίας 10 εκατ. δολαρίων, ενώ μετοχές αξίας 1 εκατ. δολαρίων πρόκειται να αγοράσει και ο δισεκατομμυριούχος Λάρι Έλισον.

Σημειώνεται ότι μετά την ανακοίνωση της τιμής διάθεσης, οι μετοχές της Tesla καταγράφουν οριακές διακυμάνσεις στο ταμπλό, παρά το γεγονός ότι εχθές η μετοχή της εταιρείας κατέγραφε άλμα περίπου 5%.

Η αύξηση κεφαλαίου αιφνιδίασε τους αναλυτές, με τους επενδυτές να διερωτώνται εάν πρόκειται για φούσκα, αφού μόλις δύο εβδομάδες νωρίτερα ο Μασκ είχε δηλώσει ότι η εταιρεία δεν σχεδιάζει ούτε χρειάζεται να αντλήσει νέα κεφάλαια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By