Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, 2022

Tesla: Γιατί οι αναλυτές συστήνουν τα ζάρια στο Λας Βέγκας αντί τη μετοχή της

Ως «ανόητα» ακριβή και υψηλού ρίσκου χαρακτηρίζουν αναλυτές τη μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla, οι μετοχές της οποίας εισήλθαν στον δείκτη S&P 500, την περασμένη εβδομάδα, όπου παρά το γεγονός ότι δεν είχαν τόσο δυναμική εκκίνηση, δείχνουν υπεραποδόσεις της τάξεως του 690% φέτος, με την αξία τους να αγγίζει τα 617 δισ. δολάρια.

Μάλιστα, αυτή η αποτίμηση, καθιστά την Tesla την έκτη μεγαλύτερη εταιρεία στο S&P 500, ενώ οι μετοχές της διαπραγματεύονται υψηλότερα κατά 168 φορές.

Αναλυτής του CNBC επισημαίνει ότι εάν κάποιος σκέφτεται να αγοράσει μετοχές της Tesla, θα πρέπει να σκεφτεί δύο πράγματα: Πρώτον, όταν αγοράζεις μετοχές σε υψηλές αποτιμήσεις, οι αναμενόμενες μελλοντικές αποδόσεις θα μειωθούν και δεύτερον, όλες οι εταιρείες υψηλής ανάπτυξης αρχίζουν να διαπραγματεύονται εν αναμονή της τεράστιας μελλοντικής τους ανάπτυξης.

Η Tesla δεν ήταν ποτέ κερδοφόρα στα 17 χρόνια ύπαρξής της, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ανταγωνισμό και δεν χρειάζεται διαφήμιση, σημειώνει.

Αυτή τη στιγμή, επισημαίνει ο αναλυτής, η μετοχή της Tesla εξαρτάται κυρίως από τη δυναμική της στιγμής και της θεωρίας του «μεγαλύτερου ανόητου», για να καταλήξει σημειώνοντας ότι εάν κάποιος θέλει να παίξει ζάρια, καλύτερα να πάει στο Λας Βέγκας, επισημαίνοντας ότι «τουλάχιστον, όταν χάσετε στο Βέγκας, θα σας προσφέρουν ένα δωρεάν κοκτέιλ».

Για τους περισσότερους ανθρώπους, «τα χρήματα είναι δύσκολο να γίνουν και πιο δύσκολο να εξοικονομηθούν να αφήσετε τα τυχερά παιχνίδια στους παίκτες και να επικεντρωθείτε στο να γίνετε καλύτερος επενδυτής».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By