Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

Tesla: Πήρε την έγκριση της Κίνας για να ξεκινήσει την παραγωγή στη χώρα

Η Tesla Inc προστέθηκε στην κυβερνητική λίστα των εγκεκριμένων κατασκευαστών αυτοκινήτων, ανακοίνωσε το υπουργείο βιομηχανίας της Κίνας.

Η ένταξη στη λίστα σημαίνει ότι η Κινεζική κυβέρνηση χορήγησε στην αμερικανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων το πιστοποιητικό που χρειάζεται για να ξεκινήσει την παραγωγή στη χώρα.

Όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο δηλώσεις του Yale Zhang, επικεφαλή του εποπτικού Αυτό σημαίνει ότι «το πράσινο φως είναι πλήρως δίνεται σε Tesla για την παραγωγή στην Κίνα», δήλωσε ο Yale Zhang, επικεφαλής του Οργανισμού Εποπτείας του κλάδου αυτοκινήτων που εδρεύει στη Σαγκάη. Η Tesla μπορεί να ξεκινήσει την παραγωγή οποτεδήποτε, πρόσθεσε ο ίδιος.

Το εργοστάσιο αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που κατασκευάζει η εταιρία στην κινεζική πόλη της Σαγκάης είναι το πρώτο που κατασκευάζει η Tesla στο εξωτερικό.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο η Tesla σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή στο εργοστάσιο της Κίνας αυτό το μήνα χωρίς να είναι ωστόσο σαφές το εάν θα επιτευχθούν οι στόχοι παραγωγής που έχει θέσει λόγω αβεβαιότητας σχετικά με τις παραγγελίες, το εργατικό δυναμικό και τους προμηθευτές.

Η Tesla σκοπεύει να παράγει τουλάχιστον 1.000 αυτοκίνητα «model 3s» την εβδομάδα στο εργοστάσιο της Σαγκάης μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, καθώς προσπαθεί να ενισχύσει τις πωλήσεις της στην κινεζική αγορά – τη μεγαλύτερη παγκοσμίως- και να αποφύγει του υψηλότερους δασμούς εισαγωγής που επιβάλλει η Κίνα στα αυτοκίνητα των ΗΠΑ.

Το εργοστάσιο της Tesla στην Κίνα είναι το πρώτο εργοστάσιο αυτοκινήτων με πλήρη ξένη ιδιοκτησία στη χώρα, αντιπροσωπεύοντας την ευρύτερη προσπάθεια του Πεκίνου να «ανοίξει» την αγορά αυτοκινήτου.

Οι αρχές της Σαγκάης έχουν προσφέρει στην Tesla βοήθεια για την επιτάχυνση της κατασκευής και η Κίνα απέκλεισε τα μοντέλα της Tesla από φόρο αγοράς 10% που επέβαλε στις 30 Αυγούστου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By