Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Τέσσερα ερωτήματα «φωτιά» σχετικά με το μακελειό στο Παρίσι

Ποια είναι τα ερωτήματα που εγείρονται μετά το χθεσινό λουτρό αίματος

thymata parisi7

Τέσσερα είναι τα κρίσιμα ερωτήματα που εγείρονται σχετικά με το λουτρό αίματος που εκτυλίχθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.

1. Οι τρομοκράτες διέφυγαν και είναι ελεύθεροι;

Οκτώ τρομοκράτες «εξουδετερώθηκαν» σύμφωνα με την αστυνομία, αλλά καμία πληροφορία δεν επιτρέπει να πει κάποιος αν όλοι οι επιτιθέμενοι έχουν ευρεθεί ή συλληφθεί. Στην ανακοίνωση ανάληψης ευθύνης από την ISIS, νωρίτερα το μεσημέρι του Σαββάτου, γίνεται λόγος για «οκτώ αδελφούς που ήταν ζωσμένο με εκρηκτικά και είχαν όπλα». Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας αρνείται προς το παρόν να επιβεβαιώσει αν όλοι οι τρομοκράτες έχουν συλληφθεί.

2. Είναι γνωστός ο οριστικός αριθμός των θυμάτων;

Όχι. Ο αριθμός των θυμάτων είναι προσωρινός. Σύμφωνα με την τελευταία δήλωση του Γάλλου προέδρου, 127 άτομα σκοτώθηκαν, 250 τραυματίστηκαν εκ των οποίων οι 99 βρίσκονται σε «κρίσιμη κατάσταση». Μόνο στο κέντρο διασκέδασης Bataclan ο προσωρινός αριθμός των νεκρών είναι 82.

3. Είναι γνωστά τα ονόματα των θυμάτων;

Όχι, η ταυτοποίηση παίρνει χρόνο. Για το μακελειό στο Μπατακλάν, οι σοροί απομακρύνθηκαν το πρωί του Σαββάτου, αφού το βράδυ της Παρασκευής δόθηκε προτεραιότητα στην απομάκρυνση των τραυματιών και στις πρώτες βοήθειες. Η ταυτοποίηση των θυμάτων θα πάρει χρόνο, γιατί πολλοί θεατές είχαν αφήσει τα πράγματά τους και τις αστυνομικές τους ταυτότητες στην είσοδο.

4. Γιατί επελέγησαν αυτές οι τοποθεσίες;

Το βράδυ της Παρασκευής, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι επτά επιθέσεις έγιναν σχεδόν ταυτόχρονα. Στη συνέχεια έγινε λόγος για έξι επιθέσεις. Με εξαίρεση το Stade de France, το γήπεδο που βρίσκεται στο προάστιο Saint Denis, όλες ο άλλες επιθέσεις έγιναν στο ανατολικό Παρίσι, σε μια μικρή περίμετρο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By