Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου, 2020

Τετ – α – τετ Τσίπρα με τον Μπαν Κι Μουν την Τρίτη

 

Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού

ban

 Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, θα έχει αύριο ο γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 17:40 (ώρα Αμερικής), ενώ ακολούθως ο κ. Τσίπρας θα παραβρεθεί σε δεξίωση της Ε.Ε.

Ο Πρωθυπουργός θα έχει επαφές και με τους εκπροσώπους της ομογένειας, ενώ νωρίτερα, θα έχει διμερή επαφή με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη. Ακόμα, θα δώσει το «παρών» στη συνάντηση Κορυφής, υπό την προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα, για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού και του Ισλαμικού Κράτους.

Στο μεταξύ, σειρά συναντήσεων και τηλεφωνικών επικοινωνιών είχε σήμερα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρα, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, ο οποίος δήλωσε διαθέσιμος για «κάθε είδους βοήθεια προς την ελληνική κυβέρνηση».

Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, που θα διασφαλίζουν την αξιοκρατία στη δημόσια διοίκηση και θα αντιμετωπίσουν τις οργανωμένες πρακτικές στην αγορά.

Ο κ. Τσίπρας είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση και με τον πρόεδρο της Κούβα, Ραούλ Κάστρο, ο οποίος δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις ελληνικές εξελίξεις.

Εξάλλου, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με την πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ. Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By