Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Τέξας: Εκκένωση περιοχών κοντά σε υπερχειλισμένους ποταμούς

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους

texas2

Υπερχείλισαν οι ποταμοί του Τέξας μετά βροχοπτώσεις πρωτοφανούς σφοδρότητας που έπληξαν την περιοχή για περισσότερη από μία εβδομάδα, ενώ στοίχισαν την ζωή σε τουλάχιστον 21 ανθρώπους, κατέστρεψαν 4000 και πλέον κτίσματα και ανάγκασαν τις αρχές να προχωρήσουν σε μαζικές εκκενώσεις περιοχών.

Εκατοντάδες οχήματα παγιδεύτηκαν σε έναν προαστιακό αυτοκινητόδρομο που πλημμύρισε στο Ντάλας, όπου το ύψος της βροχής έφθασε τα 17,8 εκατοστά από χθες το βράδυ έως σήμερα.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για πλημμύρες σε μια περιοχή που εκτείνεται από το κεντρικό Τέξας έως το Κάνσας.

Ο δήμαρχος του Ουάρτον, που βρίσκεται σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από το Χιούστον, εξέδωσε διαταγή υποχρεωτικής εκκένωσης για τους περίπου 900 ανθρώπους που διαμένουν πλησίον του ποταμού Κολοράντο, έγραψε η εφημερίδα Houston Chronicle.

Σε πολλές περιοχές του Τέξας, οι κάτοικοι πέρασαν τη νύχτα στα καταφύγια καθώς οι βροχοπτώσεις που έπληξαν την Πολιτεία αυτήν την εβδομάδα μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια, διέλυσαν σπίτια και παρέσυραν χιλιάδες αυτοκίνητα.

Ο ποταμός Μπρέιζος υπερχείλισε σε περιοχή που βρίσκεται 50 χιλιόμετρα από το Φορτ Ουόρθ αναγκάζοντας τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Άνθρωποι παγιδεύτηκαν στα αυτοκίνητά τους στους πλημμυρισμένους δρόμους και η αστυνομία με την πυροσβεστική πραγματοποίησαν επιχειρήσεις απεγκλωβισμού των επιβατών.

Στο κεντρικό Τέξας, οι πυροσβέστες του Τράβις Κάουντι διέσωσαν 21 ανθρώπους από ένα πλωτό σπίτι που είχε παρασυρθεί από τα νερά, σύμφωνα με τις αρχές.

By