Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Θα μείνει η Μ.Βρετανία στην Ε.Ε.παρά το Brexit

«Σε πέντε χρόνια θα υπάρχουν ακόμη 28 κράτη μέλη» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς-Γεργκ Σέλινγκ.

aystria

Παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά την επικράτηση του Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, «βλέπει» ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς-Γεργκ Σέλινγκ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt, η οποία θα δημοσιευθεί αύριο Τρίτη,ο Σέλινγκ σημειώνει επίσης ότι η Ε.Ε. οφείλει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και να επικεντρωθεί σε ζητήματα όπως η ενιαία αγορά, η κλιματική αλλαγή και η ασφάλεια.

«Η Βρετανία θα παραμείνει μέλος της Ε.Ε. στο μέλλον», είπε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι «σε πέντε χρόνια θα υπάρχουν ακόμη 28 κράτη μέλη».

Ο κ. Σέλινγκ ανέφερε ακόμη πως η Βρετανία θα μπορούσε να παραμείνει στην Ε.Ε. και να μην αρχίσει καν τη διαδικασία αποχώρησής της.

Τόνισε επίσης ότι οι επιπτώσεις της ψήφου υπέρ του Brexit σε επιχειρήσεις και χρηματαγορές έχουν σοκάρει τη Βρετανία.

«Όταν βλέπεις όλες αυτές τις εταιρείες που θέλουν να μετακινηθούν σε άλλες χώρες της Ε.Ε. από τη Μεγάλη Βρετανία», είπε ο κ. Σέλινγκ, «είναι μια κλήση αφύπνισης για να μην προχωρήσει τελικά το Brexit».

Όσο παρατείνεται η αβεβαιότητα για τη σχέση της Βρετανίας με τον Ε.Ε., πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, τόσο περισσότερη νευρικότητα θα επικρατεί στις αγορές και στους ανθρώπους, και άρα τόσο μεγαλύτερη ζημιά θα προκαλείται για την Ευρώπη και για το Λονδίνο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By