Τρίτη, 20 Απριλίου, 2021

The Aluminum Cabin

To «Aluminum Cabin» είναι ένα μινιμαλιστικό σπίτι που βρίσκεται σε Vestfold , της Νορβηγίας, και έχει σχεδιαστεί από την ομάδα JVA.

 

Βρίσκεται σε ένα όμορφο παραθαλάσσιο μέρος. Η πολεοδομία της περιοχής, μετά από αρκετά εμπόδια, όρισε το βασικό μέγεθος και μορφή του έργου. Η καμπίνα αποτελείται από τρεις αλληλένδετους όγκους, οι οποίοι δημιουργούνται από τους τρεις εξωτερικούς χώρους.

Το κτίσμα έχει τοποθετηθεί ανάμεσα σε δύο βράχους και η αντανάκλαση του γύρο τοπίου στις επιφάνειές του μειώνουν αισθητά τον όγκο, ενώ εναλλάσσουν την όψη του ανάλογα με την ώρα της ημέρας και τη θέση του ήλιου. Η χωροταξική διαμόρφωση ορίζεται σε δύο μέρη από την κορυφή της στέγης. Η μία πλευρά φιλοξενεί τα μπάνια, τα υπνοδωμάτια και την κουζίνα – ενώ η άλλη πλευρά είναι ένα ευρύχωρο φωτεινό σαλόνι. Η μία πλευρά είναι ιδιωτική και κλειστή , ενώ η άλλη ανοικτή και διαφανής. Η καμπίνα είναι επενδυμένη με φύλλα αλουμινίου ανθεκτικά στο θαλασσινό νερό και έχει πτυσσόμενες πόρτες που κάνουν τις δύο από τις προσόψεις της εντελώς ελεύθερες προς το περιβάλλον.

[custom_gallery id=»118218″]

(Visited 1 times, 1 visits today)
By