Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022

The Atlantic: η χήρα του Στιβ Τζομπς αλλάζει τον χάρτη των media στις ΗΠΑ

Ο ιστορικός τίτλος The Atlantic Monthly, το περιοδικό που ιδρύθηκε το 1857 στη Βοστώνη και δημοσίευσε για πρώτη φορά γραπτά του Μαρκ Τουέιν, αλλά και χειρόγραφα του “Ερνεστ Χέμινγουέι και του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ετοιμάζεται για τη νέα εποχή στα media και η σύντροφος του Στιβ Τζομπς είναι στο τιμόνι.

Ο αμερικανός δημοσιογραφικός όμιλος The Atlantic, τον οποίο έχει η χήρα του πρώην προέδρου της Apple Στιβ Τζομπς, προγραμματίζει την πρόσληψη έως 100 ατόμων, μια σπάνια ανακοίνωση σε έναν τομέα που είναι σε πλήρη μαρασμό.

Η 54χρονη Λορίν Πάουελ Τζομπς είχε ανακοινώσει πέρυσι την αγορά πλειοψηφικού πακέτου στον όμιλο μέσω του ιδρύματός της Emerson Collective.

Συγκεκριμένα, το αμερικανικό περιοδικό The Atlantic προβλέπει να αυξήσει το προσωπικό του κατά 30% σε έναν χρόνο από τώρα, οι μισοί θα είναι δημοσιογράφοι, και δείχνει αισιόδοξο για τη μελλοντική του ανάπτυξη , σύμφωνα με ανακοίνωσή του στην οποία προστίθεται ότι ο όμιλος ήταν κερδοφόρος τα τελευταία χρόνια.

Οι νεοεισερχόμενοι στον όμιλο -που θα είναι επίσης ειδικοί στην πληροφορική και στον εμπορικό τομέα- θα ενταχθούν στις τάξεις του ειδησεογραφικού ιστότοπου The Atlantic, όπως και του έντυπου περιοδικού ή ακόμη του νέου ειδησεογραφικού ιστότοπου με συνδρομή The Masthead, αναφέρει ο όμιλος, που σκοπεύει να ενισχύσει την κάλυψη των θεμάτων αμερικανικής πολιτικής, τεχνολογίας και Χόλιγουντ.

Μια αυτοκρατορία εν τη γενέσει

Η χήρα του συνιδρυτή της Apple, Στιβ Τζομπς, Λορίν Πάουελ Τζομπς απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο του αμερικανικού περιοδικού The Atlantic, ενός εντύπου που ιδρύθηκε πριν από 160 χρόνια, μέσω του φιλανθρωπικού οργανισμού της Emerson Collective τον Ιούλιο του 2017.

Το περιοδικό, που άρχισε να εκδίδεται το 1857 στη Βοστόνη, ασχολείτο για πολλά χρόνια αποκλειστικά με θέματα λογοτεχνίας, ποίησης και πολιτικής.

Όμως αφού πήρε τον έλεγχό του το 1999 έναντι του ποσού των 10 εκατομμυρίων δολαρίων, ο Ντέιβιντ Μπράντλεϊ αναμόρφωσε το περιεχόμενό του, που σήμερα προσεγγίζει εκείνο ενός ενημερωτικού εντύπου, με την πολιτική να μονοπωλεί το ενδιαφέρον.

Ο ίδιος ήταν επικεφαλής και στην ψηφιακή μετάβαση του The Atlantic. Μονάχα το 20% των εισοδημάτων του ομίλου προέρχεται σήμερα από τις έντυπες εκδόσεις, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου. Επιπλέον, όπως τονίζεται, το The Atlantic είχε ζημίες άνω των 10 εκατομμυρίων δολαρίων τον χρόνο προτού πάρει τον έλεγχο ο Ντέιβιντ Μπράντλεϊ, ενώ σήμερα τα ετήσια κέρδη του ξεπερνούν τα 10 εκατ. δολάρια.

Η μεταβίβαση μετοχών που ανακοινώθηκε την Παρασκευή δεν αφορά τους υπόλοιπους τίτλους που ανήκουν στον όμιλο, ιδίως τον ενημερωτικό ιστότοπο Quartz.

Η Λορίν Πάουελ Τζομπς, που ήταν παντρεμένη με τον Στιβ Τζομπς από το 1991 έως τον θάνατό του το 2011, ίδρυσε την Emerson Collective το 2004 με στόχο την προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης και την προστασία του περιβάλλοντος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By