Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

The Guardian: Διακοπές στην «Αθηναϊκή Ριβιέρα»

«Ειδυλλιακή ακτογραμμή» λέει η εφημερίδα

1«Λίγα μόλις χιλιόμετρα από την Αθήνα βρίσκεται μια ειδυλλιακή ακτογραμμή, όπου υπέροχες παραλίες και τοπικό άρωμα, παραμένουν ακόμα ανεξερεύνητα από τους Βρετανούς επισκέπτες». Έτσι ξεκινά η βρετανική εφημερίδα Guradian το μεγάλο της αφιέρωμα στην «Αθηναϊκή Ριβιέρα», την παραλιακή ζώνη της Αττικής, από τη Γλυφάδα έως το Σούνιο.

«Είναι Τετάρτη βράδυ και βρίσκομαι σε μια «μοντέρνα-ταβέρνα» από αυτές που άνοιξαν μετά την κρίση, στην Γλυφάδα, προάστιο της Αθήνας. Λίγα μόνο τραπέζια παραμένουν άδεια, τέσσερις ψηλοί φοίνικες στολίζουν το πεζοδρόμιο, ενώ το άρωμα της λεβάντας πλανάται στον αέρα. Ζευγάρια και παρέες Ελλήνων καπνίζουν, πίνουν το ούζο τους και τρώνε ποικιλίες» περιγράφει ο ρεπόρτερ της εφημερίδας, μεταφέροντας την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα από την Ελλάδα στην Αγγλία.

«Είναι μια σκηνή γεμάτη «κέφι» (σσ. kefi στο αγγλικό κείμενο), μια ελληνική λέξη που σημαίνει «ευχάριστη διάθεση». Ο συντάκτης συνεχίζει την περιγραφή της αθηναϊκής παραλίας, παρατηρώντας πως «κάτι έχει αλλάξει»: «Δυο χρόνια νωρίτερα, κάθε επίσκεψη στη Γλυφάδα σήμαινε πως έβλεπες ένα πρόσφατα εγκαταλελειμένο εμπορικό κέντρο. Τώρα η αίσθηση είναι ότι υπάρχει ένας αέρας αισιοδοξίας στην κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Αθηναϊκής Ριβιέρα».

Στην συνέχεια το άρθρο φιλοξενεί αναλυτική περιγραφή όλων των παραλιακών περιοχών της Αθήνας με συμβουλές για τους ταξιδιώτες και πλήθος διθυραμβικών σχολίων: Γλυφάδα, Βουλιαγμένη, Βάρκιζα, Ανάβυσσος και Σούνιο κερδίζουν την προσοχή και το ενδιαφέρον του συντάκτη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By