Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Θέαμα και πολλά μετάλλια στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Εντυπωσιακά τα αγωνίσματα για ακόμα μια ημέρα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ στη Νότια Κορέα.

Για ακόμα μια ημέρα το πρόγραμμα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων ήταν αρκετά πλούσιο, με το αντίστοιχο θέαμα. Οι αθλητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στα αγωνίσματα, αρκετά εκ των οποίων ολοκληρώθηκαν και προέκυψαν οι νέοι Ολυμπιονίκες.

Ο Καμίλ Στοχ κατέκτησε στην Πιονγκτσάνγκ το δεύτερο διαδοχικό χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιό του στο ατομικό από ψηλό βατήρα του άλματος με σκι. Εν τω μεταξύ, η Νότια Κορέα πανηγυρίζει το τρίτο χρυσό μετάλλιό της στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, τους οποίους διοργανώνει στην Πιονγκτσάνγκ. Ύστερα από τις «πρωτιές» του Χιο-τζουν Λιμ στα 1.500 μέτρα ανδρών του πατινάζ ταχύτητας σε μικρή πίστα και του Σουνγκ-μπιν Γιουν στο σκέλετον, σήμερα ήταν η σειρά της Μιν-τζέονγκ Τσόι να επικρατήσει στα 1.500 μέτρα γυναικών του πατινάζ ταχύτητας σε μικρή πίστα.

Ο Σαμουέλ Ζιράρ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 1.000 μέτρα ανδρών του πατινάζ ταχύτητας σε μικρή πίστα, ενώ η Αναστασίγια Κούζμινα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 12,5 χιλιόμετρα μαζικής εκκίνησης γυναικών του διάθλου.

Η Νορβηγία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη σκυταλοδρομία 4Χ5 χιλιομέτρων γυναικών του σκι δρόμων αντοχής ενώ η Σάρα Χέφλιν από την Ελβετία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ski Slopestyle γυναικών (ελεύθερο σκι). Επίσης, όπως και το 2014 στο Σότσι, έτσι και στην Πιονγκτσάνγκ, ο Ιάπωνας Γιουζούρου Χάνιου πρώτευσε στο ατομικό ανδρών (ελεύθερο πρόγραμμα) του καλλιτεχνικού πατινάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Τέλος, το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Τσεχίας ήρθε από την Έστερ Λεντέτσκα που πρώτευσε στο υπεργιγανταίο σλάλομ (Super G) γυναικών του αλπικού σκι…

By