Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Θέλουν να εφαρμοστεί η ποινή και να μπει ο Μέσι φυλακή

Εκ νέου δυσάρεστες εξελίξεις για τον Λιονέλ Μέσι ενδέχεται να έχει η δικαστική του περιπέτεια με την υπόθεση φοροδιαφυγής.

Όπως είναι γνωστό, ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα και ο πατέρας του, Χόρχε, κρίθηκαν ένοχοι για απόκρυψη εισοδημάτων 4,1 εκατ. ευρώ το διάστημα 2007-2009 και τους έχει επιβληθεί γι’ αυτό ποινή φυλάκισης 21 μηνών με αναστολή.

Έχοντας καταθέσει λοιπόν έφεση, οι δυο τους βλέπουν τώρα τις δικαστικές αρχές και τα αρμόδια υπουργεία να ζητούν την απόρριψή της και την εφαρμογή της πρωτόδικης απόφασης. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «La Razon», αμφισβητούνται εκ νέου οι ισχυρισμοί του Μέσι ότι δεν είχε γνώση της διαχείρισης των οικονομικών του και ότι αυτή είχε ανατεθεί εξ ολοκλήρου στον πατέρα του.

Ειδικότερα  αναφέρεται: «Ο κατηγορούμενος Λιονέλ Μέσι εμπλεκόταν άμεσα στην διαχείριση των εσόδων από τα δικαιώματα της εικόνας του. Ήταν ο ίδιος διαχειριστής και μέλος της εταιρείας, η οποία είχε συσταθεί για τον σκοπό αυτό. Τα συγκεκριμένα έσοδα κατέληγαν σε υπεράκτια εταιρεία με έδρα την Ουρουγουάη.

Ο εν λόγω κατηγορούμενος θα πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνος για τα οικονομικά εγκλήματα για τα οποία καταδικάστηκε διότι δεν ήταν δυνατόν να μην γνώριζε ότι έπρεπε να δηλώσει τα εισοδήματα και να καταβάλει φόρους. Δεν υπήρχε κανένα εμπόδιο, το οποίο δεν του επέτρεπε να γνωρίζει. Για αυτούς τους λόγους θα πρέπει να απορριφθούν εκ νέου όλοι οι ισχυρισμοί της υπεράσπισης του ποδοσφαιριστή και του πατέρας του και να επιβεβαιωθεί η ποινή φυλάκισης».

(Visited 1 times, 1 visits today)