Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

«Θέμα χρόνου να μας κλείσουν τα σύνορα»

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος ανέφερε ότι «είναι θέμα χρόνου να μας κλείσουν τα σύνορα οι ανατολικοί»

xrysogonos

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος σχολιάζοντας την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ξανά στα ελληνοσκοπιανά σύνορα μετά την απόφαση των αρχών της ΠΓΔΜ να μην επιτρέπουν σε Αφγανούς τη διέλευση από το έδαφός της ανέφερε ότι «τα σύνορα δεν έχουν «κλείσει» ακόμα για τα καλά», προειδοποιώντας ότι «όταν κλείσουν η κατάσταση μπορεί να γίνει δραματική μέσα σε εβδομάδες για να μην πω σε μέρες».

Παράλληλα επισήμανε, με φόντο τη «Διάσκεψη των Δυτικών Βαλκανίων» που συγκαλεί η Αυστρία ότι για να κλείσουν τα σύνορα «δεν χρειάζεται καν να ληφθεί αυτή η απόφαση σε Σύνοδο Κορυφής, μπορεί να τη λάβουν διμερώς οι χώρες του Βίζεγκραντ, που είναι οι «χειρότεροι ανθέλληνες»».

«Φοβάμαι ότι κάποια στιγμή μες τους επόμενους μήνες και εάν σε κεντρικό ευρωπαϊκό επίπεδο δεν αποφασίσουν να αλλάξουν την πολιτική τους απέναντι στην Τουρκία και να μιλήσουν σε γλώσσα που καταλαβαίνει ο κ. Ερντογάν είναι θέμα χρόνου να μας κλείσουν τα σύνορα οι ανατολικοί» συμπλήρωσε με νόημα ο κ. Χρυσόγονος μιλώντας στα ΠαραπολιτικάFM.

Όσο για τη λύση κατά τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «θα ήταν μακροπρόθεσμα να υπάρξει ειρήνη στη Μέση Ανατολή και βραχυπρόθεσμα να εφαρμόσει η Τουρκία αυτά τα οποία συμφώνησε και υπέγραψε».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By