Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Θέμα ωρών ο ανασχηματισμός – Άρχισαν τα διερευνητικά τηλεφωνήματα

Φωτιά έχουν πάρει τα τηλέφωνα υπουργών, γενικών γραμματέων και βουλευτών. Ωστόσο κατά τα φαινόμενα οι αλλαγές θα είναι “διορθωτικές” και όχι “σαρωτικές”.

Θέμα λίγων ωρών θεωρείται πλέον ο ανασχηματισμός τους κυβερνητικού σχήματος, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται οι σχετικές ανακοινώσεις να γίνουν αύριο, Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη αρχίσει ο κύκλος των τηλεφωνημάτων τα οποία γίνονται είτε στους “παραμένοντες”, είτε στους “υπουργοποιήσιμους”, είτε σε όσους πρόκειται να δουν την πόρτα εξόδου από το κυβερνητικό σχήμα.

Όπως έχει πει στο πρόσφατο παρελθόν ο πρωθυπουργός, ο ανασχηματισμός θα αφορά σε λίγες “διορθωτικές αλλαγές”, ενώ κατά τα φαινόμενα το βάρος θα πέσει στην αξιοποίηση των κονδυλίων που προβλέπονται για την Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Έτσι θεωρείται πολύ πιθανό να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στο νέο υπουργικό σχήμα ο κ. Σκυλακάκης, ο οποίος ήδη αναλαμβάνει κομβικό ρόλο για τα πάνω από 70 δισ. που προορίζονται σε βάθος λίγων χρόνων για την ελληνική οικονομία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν αναμένονται σαρωτικές αλλαγές, με τον αριθμό των υπουργών που απομακρύνονται ή μετακινούνται να είναι περιορισμένος.

By