Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021

Θεοχάρης στο BBC: Οι τουρίστες θα είναι ευπρόσδεκτοι το καλοκαίρι στην Ελλάδα

«Oι τουρίστες θα είναι ευπρόσδεκτοι nα επισκεφθούν την Ελλάδα το καλοκαίρι, αλλά οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης θα παραμείνουν σε ισχύ για να προστατεύσουν τους πολίτες από τον κορωνοϊό», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

«Θέλουμε να έρθουν ταξιδιώτες στην Ελλάδα», είπε στο ραδιόφωνο του BBC και πρόσθεσε:

«Φυσικά θα λάβουμε προφυλάξεις σε ότι τα μέτρα που απαιτούνται προτού ταξιδέψουμε, αλλά και σε ότι αφορά τον τρόπο που ταξιδεύουμε, τον τρόπο που μένουμε στη χώρα. Θα ισχύουν οι κανόνες κοινωνικής απόστασης».

Ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι η Ελλάδα καλωσορίζει τους τουρίστες για «πάνω από 50 χρόνια» και «θέλουμε να συνεχίσουμε να δείχνουμε τη φιλοξενία μας για την οποία φημιζόμαστε».

Πρόσθεσε επίσης ότι οι τουρίστες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς στην Ελλάδα καθώς η χώρα θα λάβει αυστηρά μέτρα προφύλαξης.

«Η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα και σε πολλές περιπτώσεις πολύ πιο ασφαλής – λυπάμαι που το λέω – από τη δική σας χώρα», δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC.

Ο Χάρης Θεοχάρης είπε επίσης ότι ελπίζει ότι η τεχνολογία στον τομέα της θα επιτρέψει στην διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν μια ασφαλέστερη ταξιδιωτική εμπειρία.

«Είναι πολύ πιθανό ότι θα υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις πριν ταξιδέψουμε», είπε, αναφερόμενος στην πρόταση ότι οι ταξιδιώτες ενδέχεται να χρειαστεί να υποβληθούν σε διαγνωστικά τεστ προτού τους επιτραπεί η είσοδος στην Ελλάδα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By