Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Θεοχαρόπουλος: Εντελώς αναποτελεσματική η κυβέρνηση

«Ο κ. Τσίπρας δεν έχει μάθει από τα λάθη του, τα αδιέξοδά του ταλαιπωρούν τη χώρα», σημείωσε σε συνέντευξή του, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στο «ΒΗΜΑ fm» για την αξιολόγηση, υποστήριξε ότι «το σήριαλ επαναλαμβάνεται και δυστυχώς η κυβέρνηση είναι εντελώς αναποτελεσματική» και εκτίμησε πως «αυτά που γίνονται στην διαπραγμάτευση θα ταλαιπωρήσουν την χώρα για αρκετό χρονικό διάστημα ακόμη».

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είπε ακόμη, ότι «δεν βλέπει πως θα κλείσει γρήγορα αυτή η αξιολόγηση, καθώς στο Eurogroup χρειάζονται στοιχεία, κάτι που δεν κάνει η κυβέρνηση, ενώ αντίθετα φέρνει στο προσκήνιο ξανά την πολιτική διαπραγμάτευση που οδήγησε στο δυσμενές και βαρύ μνημόνιο που υπογράφτηκε τον Αύγουστο του 2015».

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δήλωσε, ότι «χρειαζόμαστε ένα μεταρρυθμιστικό πλάνο, να προχωρήσουμε σε εξυγίανση, σε μείωση σπατάλης πόρων. Όσο αυτά δεν γίνονται και όσο η κυβέρνηση είναι αναποτελεσματική, με φορολογία πάνω στη φορολογία, η κατάσταση για την ελληνική κοινωνία θα βαίνει προς το χειρότερο».

Για το έκτακτο βοήθημα των χαμηλοσυνταξιούχων, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος υποστήριξε ότι «το να μπορεί η χώρα μας να διαχειρίζεται το επιπρόσθετο ποσό του πρωτογενούς πλεονάσματος, αποφασίστηκε με δυσκολία στις διαπραγματεύσεις των προηγούμενων ετών (2012-2013) και έχει κατοχυρωθεί στις συμφωνίες».

Αναφορικά με το επίδομα, δήλωσε ότι το κόμμα του τη στηρίζει, αν και ξεκαθάρισε ότι «διαφωνούμε με αυτή την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, χωρίς σχέδιο και χωρίς προτεραιότητες για την ανεργία, τους νέους, τις επενδύσεις» και επέκρινε τη ΝΔ, λέγοντας: «Η ΝΔ αντίθετα, είπε για τους συνταξιούχους, άλλο τη μια μέρα και άλλο την άλλη, άλλο κάνει στο ΦΠΑ και άλλο έκανε στους συνταξιούχους».

Τέλος, για την Κεντροαριστερά και το συνέδριο το 2017, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ερωτηθείς για την απόφαση της Φώφης Γεννηματά για συνέδριο και εκλογή αρχηγού από τη βάση, πρότεινε να γίνει συνέδριο την άνοιξη του 2017, για έναν ενιαίο φορέα της σοσιαλδημοκρατίας και αμέσως μετά το συνέδριο να γίνει και η εκλογή αρχηγού από τη βάση.

Όσο για το αν θα είναι υποψήφιος σε αυτή την περίπτωση, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δήλωσε: «Αν αυτό που αποφασιστεί είναι για έναν ενιαίο ευρύτερο φορέα της Κεντροαριστεράς, βεβαίως και με αφορά».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)