Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Θεοχαρόπουλος: Τα έδωσαν όλα και δεν έκλεισαν ούτε την αξιολόγηση

Στη συμφωνία του Γιούρογκρουπ και τις έντονες διεργασίες στην Κεντροαριστερά αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Τhe caller.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα έδωσε όλα χωρίς καν να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, να εξασφαλιστεί η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση ή να αναδιαρθρωθεί σημαντικά το χρέος. Τα έδωσε όλα απλώς για να επιστρέψει η τρόικα» επεσήμανε ο κ. Θεοχαρόπουλος, προσθέτοντας ότι πέτυχε το χειρότερο μείγμα μεταξύ θέσεων του ΔΝΤ και Σόιμπλε.

«Έχει δεχθεί μεσοπρόθεσμα για αρκετά έτη απαράδεκτα υψηλούς στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων. Μάλλον η κυβέρνηση πανηγυρίζει υιοθετώντας τη γραμμή Ζουράρη «ποιος ζει ποιος πεθαίνει μετά το 2019″»,επεσήμανε.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε ακόμη, ότι «πριν ακριβώς δύο χρόνια, η ανεπαρκής συμφωνία της 20η Φεβρουαρίου 2015 είχε ως αποτέλεσμα έπειτα από ένα εξάμηνο να βρεθούμε με το ένα πόδι εκτός ευρωζώνης και Ε.Ε. Ανησυχώ καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επαναλαμβάνει συνεχώς τα ίδια λάθη».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο κ. Τσίπρας να προχωρήσει ξαφνικά σε οποιαδήποτε καιροσκοπική επιλογή, όπως έπραξε και το καλοκαίρι του 2015 με το δημοψήφισμα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)