Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2020

Θεοδωράκης: Διορίζετε τους αποτυχημένους πολιτευτές σας, βολεύετε τα κομματικά σας παιδιά…

Σφοδρή επίθεση του επικεφαλής του Ποταμιού στην κυβέρνηση

theodorakis

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, από το βήμα της Βουλής κατά την διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης για την συζήτηση περί της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, είπε: «Μέσα σε 90 ημέρες καταφέρατε, να μοιάζετε με «κάθε λέξη» της άσχημης πλευράς του παλιού συστήματος»

Ο κ. Θεοδωράκης επέρριψε ευθύνες στους κ.κ. Βούτση, Παπαδημούλη, Τσίπρα, αλλά και στην κυρία Κωνσταντοπούλου, θυμίζοντάς τους πως στο παρελθόν έλεγαν πως: «Η κατάλυση της Δημοκρατίας δεν συντελείται μόνο με τανκς αλλά και με ΠΝΠ».

Ο ίδιος δεν δίστασε να υποστηρίξει: «Διορίζετε τους αποτυχημένους πολιτευτές σας, βολεύετε τα κομματικά σας παιδιά, τους φίλους και συγγενείς αγνοώντας τους ικανούς» για να προσθέσει: «Από τους 13 Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης που επιλέξατε, οι 11 είναι ΣΥΡΙΖΑ, ένας ΑΝΕΛ και ένας άστου κομματικής ταυτότητας».

Ο κ. Θεοδωράκης μετέφερε και το αίτημα των εκπαιδευτικών: «Να δώσετε στη δημοσιότητα τα βιογραφικά επιτυχόντων και αποτυχόντων. Να δούμε ποια είναι τα κριτήρια σας» για να επισημάνει αμέσως μετά: «Εδώ καταργείτε την ηλεκτρονική ψηφοφορία στα AEI ως έργο των μηχανών και του διαβόλου, στην κατάργηση της αξιοκρατίας θα κολλήσουμε;» ρωτώντας ρητορικά προφανώς.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, από το βήμα της Βουλής υποστήριξε πως «δεν ξεμένουμε μόνο από λεφτά, ξεμένουμε και από συμμάχους. Ακόμη και το φλερτ με τον Πούτιν και τη Ρωσία καταλήγει στο πουθενά», προσθέτωντας: «Οδηγώντας τις διαπραγματεύσεις σε αδιέξοδο και ρήξη, με τι λεφτά και σε ποιo νόμισμα θα πληρωθούν τον άλλο μήνα μισθοί και συντάξεις;».

Τέλος, ο κ. Θεοδωράκης διερωτήθηκε: «Υπάρχουν στα αλήθεια κάποιοι τόσο αφελείς, που πιστεύουν ότι είναι οι εκλογές απειλή για τους δανειστές;» και πρόσθεσε: «Οι εκλογές θα σημάνουν την άτακτη τελική χρεοκοπία της χώρας. Ή μήπως δεν υπάρχει για σας χώρα παρά μόνο κόμμα, μήπως δεν υπάρχει κοινωνία παρά μόνο ψηφοφόροι;» είπε και κατέληξε: «Υπάρχει κάποια στιγμή που δεν αποφασίζεις εσύ για τις εξελίξεις, αλλά αποφασίζουν οι εξελίξεις για σένα. Εσείς τρέχετε προς τα εκεί».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By