Κυριακή, 13 Ιουνίου, 2021

Θεοδωράκης: «Ευχολόγιο το πρόγραμμα του Τσίπρα»

«Στελέχη του δίνουν αντιφατικά μηνύματα»

17_28017502.

Το Ποτάμι δεν θα είναι σε μία κυβέρνηση με αντιευρωπαϊστές, ούτε σε κυβέρνηση «σούπας», σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη διακαναλική συνέντευξη του κόμματός του, τονίζοντας ότι από τη Δευτέρα θα πρέπει να υπάρχει μια τίμια πρόταση προς τον ελληνικό λαό και να είμαστε έτοιμοι να μπούμε στα βαθιά για αλλαγές και διαπραγμάτευση.

Είμαστε υποχρεωμένοι, ανέφερε, να πάμε σε δεύτερο πλάνο και να συζητήσουμε υπεύθυνα την πορεία της χώρας.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού χαρακτήρισε ευχολόγιο το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη και αναφέρθηκε στα αντιφατικά, όπως υπογράμμισε, μηνύματα που δίνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πρόβλημα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει πρωτίστως ο κ. Τσίπρας.

Εξάλλου, ανέφερε ότι οι κ.κ. Δραγασάκης και Σταθάκης είναι ενέσεις λογικής στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς κατά καιρούς είπαν σοβαρά πράγματα που δεν είναι μακριά από τις θέσεις του Ποταμιού.

17_34017502.

Εμείς, επεσήμανε, έχουμε γίνει πολύ μεγάλο ρεύμα, δεν αποκλείουμε τις διαφορετικές απόψεις, αποσαφηνίζοντας ότι ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός είναι αδιαπραγμάτευτος.

Τόνισε την ανάγκη εθνικής συνεννόησης, κατόπιν αιτήματος μιας μικρής παράτασης και υπογράμμισε ότι στις 26 του μηνός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος πρέπει να καλέσει τα κόμματα και να συζητήσει σοβαρά το ζήτημα της διαπραγμάτευσης, που δεν θα εμπεριέχει μονομερείς ενέργειες και θα έχει γνώμονα το κοινό καλό και τη σωτηρία της χώρας.

Ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε επικίνδυνες τις συζητήσεις με το πιστόλι στον κρόταφο, καθώς θα χρειαστούν μεγάλες αποφάσεις και όχι καθ” υπόδειξη των ξένων.

Η υπεύθυνη συζήτηση με το Ποτάμι απαιτεί, όπως είπε ο επικεφαλής του, εκτός από την ευρωπαϊκή πορεία, επίσης ένα κοινωνικό κράτος που θα απαλύνει τα τραύματα της κοινωνίας, ένα πρόγραμμα ανάπτυξης και απόδοση δικαιοσύνης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By