Σάββατο, 28 Μαΐου, 2022

Θεοδωράκης: Φόβος για ένα ενδεχόμενο Grexident

O επικεφαλής του Ποταμιού κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

theodorakis

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου μπροστά σε ενδεχόμενο ατύχημα της χώρας, προειδοποιώντας παράλληλα ότι το Μάιο είναι πολύ πιθανόν να επιβληθεί έκτακτη φορολογία στα «στα συνήθη υποζύγια» λόγω του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο επικεφαλής του Ποταμιού καλεί τον πρωθυπουργό να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει, και να σχηματίσει μια κυβέρνηση μεταρρυθμιστών από την παρούσα Βουλή, η οποία θα στηρίζεται κατά περίπτωση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σημειώνει ακόμη πως το Ποτάμι είναι ο τρίτος πόλος μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ και αποκρούει τις κατηγορίες περί διαπλοκής.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση μας οδηγεί στα βράχια ή σε νέο Μνημόνιο, απαντά «ούτε το ένα συμβαίνει ούτε το άλλο. Η χώρα δεν πάει πουθενά. Δεν θέλει να αποφασίσει για τίποτα και κάποιοι το πληρώνουν πολύ ακριβά αυτό. Το ότι φυτοζωεί το Δημόσιο και πληρώνει συντάξεις και μισθούς δεν σημαίνει ότι η οικονομία λειτουργεί. Όλοι είναι σε μια κατάσταση αναμονής. Αυτή είναι η συνταγή για να βυθιστεί η ελληνική κοινωνία».

«Με φοβίζει περισσότερο το ατύχημα. Δεν θεωρώ ότι ο Τσίπρας θέλει να φύγουμε από το ευρώ. Αλλά υπάρχουν υπουργοί που λένε ότι εμείς κάναμε ό,τι ήταν να κάνουμε με την Ευρώπη και πρέπει να κοιτάξουμε εναλλακτικά σενάρια. Δεν έχει η χώρα εναλλακτικά σενάρια εκτός Ευρώπης. Το σενάριο των Ρώσων και Κινέζων χρηματοδοτών είναι αστείο» σημειώνει ο κ. Θεοδωράκης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By