Ο Παππάς υπερασπιζόταν τον Καλογρίτσα.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha, δήλωσε: «Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κατανοητό στον ελληνικό λαό, ξεκάθαρο, ότι υπάρχει κάτι βρώμικο σε αυτήν την παρέα».
Αναφερόμενος στην υπόθεση του Καλογρίτσα, είπε: «Εχουμε έναν άνθρωπο ο οποίος έχει τις καλύτερες σχέσεις με το περιβάλλον Τσίπρα, τον κύριο Καλογρίτσα, που παίρνει συνεχώς δάνεια από μία τράπεζα μη συστημική. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την πορεία της Τράπεζας Αττικής από παλιότερα χρόνια, καθώς εμπλέκονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ο κ. Τσίπρας, είναι ο κ. Παππάς, είναι ο κ. Σπίρτζης και αρκετοί αναπληρωματικοί. Είναι σαφές ότι αυτή διαπλοκή προσβάλει έναν κόσμο στο ΣΥΡΙΖΑ».
Στη συνέχεια ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε ότι ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς «υπερασπιζόταν τον Καλογρίτσα».
Παράλληλα, ζήτησε να ελεγχθούν διεξοδικά όλα τα Πόθεν Έσχες των υποψηφίων για τις τηλεοπτικές άδειες. Ειδικά για τον επιλαχόντα, μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα, Ιβάν Σαββίδη, ο Στ. Θεοδωράκης υπενθύμισε τις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας ότι «ήρθα εδώ γιατί κάποιοι μου είπαν να μπω μήπως πάρει περισσότερα λεφτά η κυβέρνηση».
Ο Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε από την κυβέρνηση να δώσει πολιτική λύση στο μείζον θέμα των της παροχής τηλεοπτικών αδειών, λέγοντας πως «μπορούμε να φτιάξουμε ένα δυνατό ΕΣΡ και να πληρώσουν τις άδειες τα 8 κανάλια».
Ανέφερε επίσης, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα ανεχθεί τα τέσσερα κανάλια, καθώς, επί της ουσίας, αυτό αποτελεί μία νέα διαπλοκή. «Το βασικό είναι ότι στην Ευρώπη δεν μπορούν να κατανοήσουν την απόφαση για τέσσερα κανάλια. Πίστωση χρόνου από τους Ευρωπαίους δίνεται στον Τσίπρα, αλλά η Ευρώπη δεν επεμβαίνει εν θερμώ. Θα εκτιμήσει την κατάσταση και θα επέμβει, όπως έχει κάνει και σε άλλες περιπτώσεις. Χρηματοδοτούμε τρία κανάλια, που τώρα θα δώσουμε και αυξήσεις και όλη η ιδιωτική αγορά θα συρρικνωθεί».
Τέλος, σε ερώτηση τι θα έλεγε στον κ. Τσίπρα, είπε ότι: «θα έλεγα στον Τσίπρα γιατί τόσα λάθη, γιατί τόση συνεχή εξαπάτηση του ελληνικού λαού; Ο Τσίπρας δεν μπορεί να σταθεί μπροστά στον κόσμο και να πει «έκανα ό,τι είχα υποσχεθεί στη Θεσσαλονίκη». Ο κ. Τσίπρας είναι ο καλύτερος μαθητής των δημαγωγών του παρελθόντος».