Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Θεοδωράκης: Ηττηθήκατε

Αποκάλυψε τις δεσμεύσεις Τσίπρα στο συμβούλιο αρχηγών.

theodorakis-vouli

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση από το βήμα της βουλής είπε: «Το σχέδιό σας δεν γκρεμίστηκε από τη Χρυσή Αυγή. Γκρεμίστηκε από τη δική μας σταθερή στάση. Ακόμα κι αν δεν είχε εγκαταλείψει το στρατόπεδο του «ναι» η Χρυσή Αυγή, το αποτέλεσμα θα ήταν 197 ΝΑΙ-103 ΟΧΙ. Ηττηθήκατε».

Στη συνέχεια επιτέθηκε στην κυβέρνηση σε υψηλούς τόνους: « Είναι παράξενο πως ένα «αριστερό κόμμα» που από την πρώτη ημέρα κυβερνά σε συνεργασία με ένα «ακραίο συντηρητικό κόμμα» ανακάλυψε ξαφνικά – … με 18 μήνες καθυστέρηση – την αξία των «κυβερνήσεων προοδευτικής συνεργασίας».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αποκάλυψε τις δεσμεύσεις Τσίπρα στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών: « Η κυρία Γεννηματά και εγώ πιέζουμε τον κ. Τσίπρα να δεσμευθεί ότι θα αλλάξουμε τον εκλογικό νόμο, πριν από τις εκλογές. Και ο κ. Τσίπρας για να μην σας τα πολυλογώ, μας δίνει δύο διαβεβαιώσεις: Ότι δεν θα μας αιφνιδιάσει με εκλογές. Και ότι σε κάθε περίπτωση πριν από τις εκλογές θα συζητήσουμε για τον εκλογικό νόμο. Τη συνέχεια την ξέρετε. Ο κ. Τσίπρας προκηρύσσει εκλογές ένα μήνα μετά, χωρίς καμία συνεννόηση και χωρίς να δεχτεί καμία κουβέντα για αλλαγή του εκλογικού νόμου και μείωση του μπόνους»

By