Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

Θεοδωράκης: Να αποφευχθούν πάση θυσία νέες εκλογές

Κανείς δεν θα πρέπει να θεωρεί «δεδομένη» τη συμμετοχή του Ποταμιού στην κυβέρνηση

theodorakis

Να αποφευχθεί πάση θυσία η προσφυγή σε νέες εκλογές μέσα στην επόμενη τριετία. Αυτός είναι ο βασικός στόχος του Ποταμιού σύμφωνα με τον Σταύρο Θεοδωράκη και αυτό το πλαίσιο προτίθεται να στηρίξει τη νέα κυβέρνηση.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, λιγότερες από 48 ώρες πριν τις κάλπες, ο επικεφαλής του κόμματος τόνισε ότι κανείς δεν θα πρέπει να θεωρεί «δεδομένη» τη συμμετοχή του Ποταμιού στην κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές, διευκρίνισε όμως ότι το κόμμα μπορεί εναλλακτικά είτε να στηρίξει είτε να ανεχτεί το επόμενο σχήμα.

Επισήμανε δε ότι Το Ποτάμι δεν πρόκειται να κάνει διακρίσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, καθώς είναι «υποχρεωμένο» να συνεργαστεί με οποιοδήποτε κόμμα αναδειχτεί πρώτη δύναμη, ώστε να διασφαλιστεί η κυβερνητική σταθερότητα.

Ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ωστόσο ότι θα ήταν καλό τόσο για το προφίλ της νέας κυβέρνησης στην Ευρώπη όσο και για την ελληνική πολιτική σκηνή αν το Ποτάμι μπει στο κυβερνητικό σχήμα.

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους πολίτες να ενισχύσουν Το Ποτάμι, για να εμφανιστεί ως ένας «δυνατός νέος παίχτης» στη νέα Βουλή, που θα μπορεί να έχει ισχυρό λόγο απέναντι στο πρώτο κόμμα.

«Αν πάρουμε κάτω από 5% δεν θα μπορέσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα όσο βαθιά θέλουμε», είπε, παραδεχόμενος πάντως ότι ο στόχος του 10% δεν φαίνεται να είναι εφικτός.

Ερωτηθείς τέλος αν θα ήταν διατεθειμένος να συνυπάρξει σε ένα κυβερνητικό σχήμα με τον Πάνο Καμμένο, ο κ. Θεοδωράκης σχολίασε με νόημα ότι η νέα κυβέρνηση θα έπρεπε να στελεχώνεται από πρόσωπα με «σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό» και «ανθρώπους που πιστεύουν στις αλλαγές και στην Ευρώπη».

Κατηγόρησε μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα ότι προσπαθεί να βάλει τον κ. Καμμένο στη Βουλή, τη στιγμή που αυτή η απόφαση ανήκει στον λαό.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By