Τι δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού σε εκδήλωση
Παλιό αποτυχημένο μοντέλο, βασισμένο στα χνάρια των παλιών λαθών χαρακτήρισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό ο Σταύρος Θεοδωράκης στην εκδήλωση του Ποταμιού με τίτλο «Κόβουμε Σπατάλες- Κόβουμε Φόρους».
Αντίθετα πρότεινε ένα ασφαλιστικό που θα εξασφαλίζει σύνταξη και στην νέα γενιά που τώρα προσπαθεί να μπει στην παραγωγή. «Είναι η μεταρρύθμιση των τριών πυλώνων. Και χαιρόμαστε που σημαντικοί φορείς, όπως το ΕΒΕΑ, αποδέχονται ουσιαστικά την πρόταση μας» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Το Ποτάμι απηύθυνε πρόσκληση σε ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ να συζητήσουν για την άρση της μονιμότητας στο δημόσιο. «Οι μεγαλοστομίες δε σε κάνουν μεταρρυθμιστή» τόνισε ο επικεφαλής του Κινήματος προκαλώντας τις ηγεσίες των παλιών κομμάτων να πάρουν θέση.
Οι βασικές αρχές που προτείνει το Ποτάμι ώστε να εξαλειφθεί το κομματικό κράτος:
– Διορισμοί παντού μόνο με διαγωνισμούς και υπό την επίβλεψη του συνταγματικά κατοχυρωμένου ΑΣΕΠ.
– Να καταργηθούν οι κομματικοί Γενικοί Γραμματείς.
– Να περιοριστούν – μέχρι εκμηδένισης – οι σχέσεις των κομμάτων με το δημόσιο
– Να μπει μαχαίρι στις αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων σε κόμματα και βουλευτές.
– Αξιολόγηση όλων των θέσεων και όλων των προσώπων του δημοσίου τομέα, κεντρικής και αποκεντρωμένης διοίκησης, με αδιάβλητα κριτήρια.
Ο εκπρόσωπος του Ποταμιού είπε κλείνοντας την ομιλία του ότι οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι τώρα είναι η ευκαιρία για αλλαγή, «τώρα που αποδείχθηκε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός».
«Το Κίνημα για ένα κράτος χωρίς σπατάλη και διαφθορά… Το Κίνημα για μια πολιτεία με λιγότερους φόρους… Το Κίνημα για τη δικαιοσύνη – την εργασία – την παιδεία… πρέπει να γίνει Κίνημα όλων» κατέληξε ο Σταύρος Θεοδωράκης