Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

Θεοδωράκης: Το ασφαλιστικό θα ψηφιστεί

«Δεν νομίζω, θα είναι καταστροφικό για όλους, θα είναι και γελοίο να κάνουμε τέσσερις εκλογές, μέσα σε έναν χρόνο»

theodorakis

Την εκτίμησή του ότι το ασφαλιστικό θα ψηφιστεί από τη Βουλή εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε σημερινή συνέντευξή του στον Real Fm.

Στο ερώτημα αν ανησυχεί για το ενδεχόμενο το σχετικό νομοσχέδιο να μην «περάσει» από το Κοινοβούλιο και να βρεθούμε μπροστά σε έκτακτες πολιτικές εξελίξεις, ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε:

«Δεν νομίζω, θα είναι καταστροφικό για όλους, θα είναι και γελοίο να κάνουμε τέσσερις εκλογές, μέσα σε έναν χρόνο. Δεν θα συμβεί αυτό. Έδειξε και η συμπεριφορά, χθες, των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι στον πλευρό του πρωθυπουργού, θα υποστηρίξουν την πρόταση, αλλά δεν είναι και αυτοί πεισμένοι, φαίνεται από τη συμπεριφορά τους. Νομίζω ότι έχουν αποφασίσει οι 153 να ψηφίσουν την πρόταση».

Κληθείς να σχολιάσει τη θέση του Βασίλη Λεβέντη υπέρ της δημιουργίας μίας οικουμενικής κυβέρνησης ο ίδιος ανέφερε:

«Η πρόταση αυτή είναι παλιά πρόταση, δεν είμαι υπέρ της οικουμενικής κυβέρνησης. Οι οικουμενικές κυβερνήσεις, συνήθως, είναι ένα παζάρι προς τα κάτω. Δηλαδή, ο καθένας, επειδή δεν υπάρχει ουσιαστικά και αντιπολίτευση, μπορεί και δημιουργεί, μία ασπίδα προστασίας, ρυθμίζει 2-3 θέματα και δεν νοιάζεται για όλα τα υπόλοιπα».

«Αυτή η Βουλή», πρόσθεσε, «αν παραστεί ανάγκη και αν το καταλάβει ο κ. Τσίπρας ότι έχει την ανάγκη των δυνάμεων της αντιπολίτευσης, μπορεί να δώσει μια νέα κυβέρνηση, μέσα σε ένα πρόγραμμα. Δηλαδή να πούμε 4 – 5 πράγματα που μας απασχολούν: Μεταναστευτικό, ασφαλιστικό, εξαγωγές, παιδεία. Σε αυτά τα τέσσερα μπορούμε να φτιάξουμε μια κυβέρνηση επαϊόντων που θα λύσει τα προβλήματα της χώρας μέσα σε δύο χρόνια. Αυτή η λύση είναι πολύ καλύτερη από το να έχουμε “σούπα” οικουμενική».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By