Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι παρέσυρε τον Τσίπρα στην πλευρά του «ναι»

Ο πρόεδρος του Ποταμιού εξέφρασε  την πεποίθηση ότι υπάρχει ήδη συμφωνία για συνεργασία μεταξύ των κ.κ. Τσίπρα και Λεβέντη.

potami

«Το Ποτάμι ήρθε για να αλλάξει τα πράγματα, αυτό δεν θα γίνει αν συνεργαστούμε με Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ», ανέφερε ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης, τονίζοντας ότι το Ποτάμι αποτελεί την «προοδευτική μεταρρυθμιστική δύναμη της χώρας».

Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έμεινε στο ευρώ χάρη στο Ποτάμι, εκτιμώντας ότι αν το κόμμα του δεν είχε κρατήσει συναινετική στάση μετά το δημοψήφισμα και κατά την ψήφιση της συμφωνίας τον Αύγουστο, θα κρατούσαν διαφορετική στάση τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα υπόλοιπα κόμματα. «Το Ποτάμι παρέσυρε τον Αλ. Τσίπρα στην πλευρά του «ναι» και όχι προς τη σύγκρουση με την Ευρώπη», εξήγησε.

Όπως ανέφερε, η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο εξόδου από την Ευρωζώνη, σημειώνοντας ότι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και κάποια στελέχη του ΔΝΤ «περιμένουν μία στραβοτιμονιά», ενώ υπογράμμισε ότι τη Δευτέρα μετά το δημοψήφισμα, η χώρα βρισκόταν εκτός ευρώ.

«Δεν νιώθω πως το Ποτάμι κινδυνεύει να μην μπει στη Βουλή» σχολίασε αναφερόμενος σε τελευταίες δημοσκοπήσεις και ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν είναι «κεντροαριστερό», καθώς έχει και «κεντροδεξιά» στελέχη. Ερωτηθείς για τα εσωκομματικά του Ποταμιού, παραδέχθηκε ότι έγιναν κάποια λάθη και από την πλευρά του που οδήγησαν στο αποτέλεσμα των εκλογών και προανήγγειλε ότι το συνέδριο του κόμματος τον Φεβρουάριο θα αποφασίσει αν θα παραμείνει εκείνος πρόεδρος ή θα αναλάβει κάποιος άλλος το αξίωμα. Παραδέχτηκε δε ότι «έχασα πολλά φεύγοντας από τη δημοσιογραφία».

«Έχουμε τις δικές μας προτάσεις για πολλά θέματα, στην διάθεση της κυβέρνησης. Αυτό είναι δημιουργική αντιπολίτευση» ανέφερε εν συνεχεία, ενώ εξηγώντας γιατί το Ποτάμι είπε «ναι» στο τρίτο μνημόνιο, τόνισε ότι αυτό ήρθε στο Βουλή με ένα νόμο και άρθρο, με τη χώρα να είναι στο χείλος του γκρεμού.

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Θεοδωράκης του καταλόγισε ότι «έχει πρωτοστατήσει στον διχασμό στην Ελλάδα ξαφνικά ζητάει εθνική συνεννόηση», ενώ τον κατηγόρησε ότι «δηλητηρίασε την ελληνική κοινωνία λέγοντας πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν».

Εξάλλου, σημείωσε ότι το Ποτάμι κέρδισε τη διαβεβαίωση ότι αυτή η Βουλή μπορεί να αλλάξει τον εκλογικό νόμο, ενώ σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση, υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί να συνεχίζει τις σπατάλες στα ρετιρέ της εξουσίας». Παρατήρησε δε ότι το 2015 χάθηκαν 200.000 θέσεις εργασίας και στάθηκε στο ζήτημα της μαύρης εργασίας, εκτιμώντας ότι δεν έγινε το παραμικρό για την καταπολέμησή της.

«Δεν πιστεύουμε ότι ο κ. Κατρούγκαλος θα φέρει κάτι καλό στο ασφαλιστικό αλλά είμαστε ανοιχτοί να το συζητήσουμε στη βουλή» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης και χαρακτήρισε το μνημόνιο ως «αφορμή για έναν εμφύλιο πόλεμο», εκτιμώντας ότι «αυτό είναι το μεγάλο ιστορικό λάθος των πολιτικών». Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι υπάρχει ήδη συμφωνία για συνεργασία μεταξύ των κ.κ. Τσίπρα και Λεβέντη.