Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024

Θεοδωρικάκος: Δεν νοείται περιφερειάρχης να διακόπτει τις σχέσεις του με την κυβέρνηση

«Είμαι απολύτως σίγουρος ότι δεν υπάρχει περιφερειάρχης της χώρας -αυτό ισχύει πλήρως και για τον κ. Μουτζούρη- που να εννοεί ότι διακόπτει τις σχέσεις του με την ελληνική κυβέρνηση».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στην απόφαση του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη να διακόψει τις σχέσεις της Περιφέρειας με την κεντρική κυβέρνηση διαμαρτυρόμενος για το Προσφυγικό.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο κ. Θεοδωρικάκος διευκρίνισε ότι ουδέποτε το υπουργείο Εσωτερικών είχε τον συντονισμό του θέματος, το χαρακτήρισε δε «εξαιρετικά σύνθετο πρόβλημα» γιατί «δεν είμαστε εμείς που καθορίζουμε τις ροές».

Προσέθεσε δε ότι «πολλά μέτρα έπρεπε να έχουν ληφθεί νωρίτερα. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι πρέπει. Ο κ. Μηταράκης έχει ξεκινήσει με πολύ μεγάλη δύναμη».

Εντός της εβδομάδος, όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, το υπουργείο Εσωτερικών καταθέτει στη Βουλή νομοσχέδιο που περιλαμβάνει νέα μέτρα στήριξης της Αυτοδιοίκησης που δίνουν τη δυνατότητα στους δήμους να διαδραματίσουν αναπτυξιακό ρόλο και να εξυπηρετήσουν καλύτερα τους πολίτες. Με το νομοσχέδιο που κατατίθεται, λύνεται το πρόβλημα της υποστελέχωσης σε τεχνικές υπηρεσίες και μηχανικούς.

Ανέφερε ακόμη ότι στο νομοσχέδιο υπάρχει διάταξη με την οποία το Δημόσιο, και οι υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης θα μπορούν να προμηθεύονται ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα. Διευκρίνισε δε ότι θα ακολουθήσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας του κ. Χατζηδάκη, το οποίο θα παρουσιάζει συνολικά την πολιτική της κυβέρνησης γύρω από την ηλεκτροκίνηση και τα κίνητρα στους πολίτες.

Ο υπουργός Εσωτερικών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση της προθεσμίας, που λήγει στις 31 Μαρτίου για τα αδήλωτα τετραγωνικά, στο Ε9 και στους δήμους.

Όπως διευκρίνισε ο κ. υπουργός Εσωτερικών δίνεται αυτή η δυνατότητα για να μη πληρώσουν οι πολίτες πρόστιμο για τα προηγούμενα χρόνια. Οι δηλώσεις θα γίνουν μέσα από ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ, που αναμένεται να λειτουργήσει την ερχόμενη εβδομάδα.

Τέλος, χαρακτήρισε την αυτοκριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη περίοδο που διακυβέρνησε «πολύ επιφανειακή».

Παράλληλα, χαρακτήρισε άριστη την αντίδραση του κ. Τασούλα να μη παραλάβει το στικάκι του κ. Βαρουφάκη, για τον οποίο είπε ότι «συνεχίζει να τροφοδοτεί τον εαυτό του και τις όποιες πολιτικές επιρροές πιστεύει ότι έχει με τα ψέματα και τον τυχοδιωκτισμό του πρώτου εξαμήνου του 2015, χωρίς να ζητήσει μια συγγνώμη». Ενώ για την σχέση του κ. Τσίπρα με τον αρχηγό του ΜΕΡΑ25, σημείωσε ότι προσπαθεί να τον αποφύγει και «παριστάνει ότι δεν ξέρει τον κ. Βαρουφάκη».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By