Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

Θεοδωρικάκος: «Είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε χωρισμένοι και διχασμένοι»

Κάλεσμα ενότητας σε όλους τους Έλληνες απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος απευθύνοντας χαιρετισμό κατά την τελετή ορκωμοσίας του εκ νέου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου.

«Είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε χωρισμένοι και διχασμένοι.

Οφείλουμε να είμαστε μία γροθιά και να πάμε την πατρίδα μας πολύ πιο ψηλά, γιατί το αξίζουμε όλοι και το χρειαζόμαστε ύστερα από δέκα χρόνια δύσκολης κρίσης που δοκίμασε τις αντοχές της κοινωνίας, της οικονομίας και της ίδιας της πατρίδας μας» είπε, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του «ότι θα τα καταφέρουμε».

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της 84ης ΔΕΘ το επόμενο Σάββατο, θα εξαγγείλει ένα ολοκληρωμένο, επιχειρησιακό, αναπτυξιακό και στρατηγικό πρόγραμμα που θα αφορά τη Θεσσαλονίκη, την Μακεδονία και ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε λόγο για ένα πρόγραμμα με έργα, δράσεις και παρεμβάσεις που μπορούν να αναμορφώσουν την περιοχή. Μεταξύ αυτών το πιο «εμβληματικό» -όπως το χαρακτήρισε- περιλαμβάνεται η μεγάλη ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ και η ανάδειξή της σ” ένα μεγάλο σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο, σε συνδυασμό με την απόδοση στους Θεσσαλονικείς δεκάδων στρεμμάτων για πράσινο και αναψυχή.

Μεταφέροντας στο ακροατήριο το «πραγματικό, πατριωτικό, ουσιαστικό και μεταρρυθμιστικό ενδιαφέρον» του πρωθυπουργού «για κάθε γωνιά της μακεδονικής γης» ο υπουργός τόνισε ότι η Ελληνική Πολιτεία χρωστάει στην Μακεδονία, η οποία έχει τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα.

«Το μεγάλο της πλεονέκτημα είναι αναμφίβολα η Θεσσαλονίκη μας, το λιμάνι της, η γεωγραφική και γεωστρατηγική της θέση που μπορούν να αναδείξουν την πόλη και την ευρύτερη περιοχή σε κέντρο των Βαλκανίων και σε μία περιοχή που μπορεί να αποτελέσει τον βασικό πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας» επισήμανε ο ίδιος.

Ο υπουργός επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να διευκολύνει με νομοθετική ρύθμιση εντός του επόμενου διαστήματος το δικαίωμα των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν.

Απευθυνόμενος προσωπικά στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τον οποίο αποκάλεσε «φίλο», ο κ. Θεοδωρικάκος τον διαβεβαίωσε ότι η συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και την κυβέρνηση θα είναι άριστη, δημιουργική και αποτελεσματική, ενώ εμφανίστηκε σίγουρος ότι η θητεία του θα είναι η πιο γόνιμη και δημιουργική.

Χαρακτήρισε, δε, ξεχωριστή τιμή που βρέθηκε στην αποψινή ορκωμοσία και σχολιάζοντας το υψηλό ποσοστό εκλογής του κ. Τζιτζικώστα σημείωσε πως είναι προφανές ότι «έχει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη να συνεχίσει ένα δημιουργικό έργο που οδηγεί στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της, στην αλληλεγγύη, στην κοινωνική συνοχή και στη διαμόρφωση ενός καλώς εννοούμενου υγιούς πατριωτισμού των Ελλήνων, των Μακεδόνων που κατοικούν σε αυτήν την πανέμορφη περιοχή της πατρίδας μας».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By