Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Θεοδωρικάκος: Η απλή αναλογική μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα κυβερνησιμότητας στη χώρα

Θα προχωρήσουμε σε ουσιαστική συζήτηση με τις πολιτικές δυνάμεις για να πετύχουμε τις μέγιστες δυνατές συγκλίσεις και τη συναίνεση στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» τονίζει πως η απλή αναλογική όχι μόνο δεν είναι λύση, αλλά μπορεί να δημιουργήσει τεραστια ροβλήματα κυβερνησιμότητας στη χώρα.

Είναι ευθύνη όλων να συνδράμουν, λέει χαρακτηριστικά και στέλνει ένα μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής:

«Ιδιαίτερα τα κόμματα που θέλουν να διεκδικούν την εξουσία οφείλουν να ξεφύγουν από την εμμονή της απλής αναλογικής».

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος εκφράζει και την ελπίδα πως η διάταξη που αφορά το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του Εξωτερικού στις χώρες τις οποίες ζουν θα εγκριθεί με 300 ψήφους.

«Για να πετύχουμε την ανασυγκρότηση της Ελλάδας και απαιτείται η αναγέννηση του παγκόσμιου ελληνισμού» αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών και προσθέτει:

«Να ξανααισθανθούμε έμπνευση, δημιουργικότητα, υπερηφάνεια για την πατρίδα μας.

Τα 200 χρόνια από την επανάσταση που οδήγησε στη δημιουργία του ελληνικού κράτους είναι μια μεγάλη εγερτήρια πρόκληση, δίπλα στα 2.500 χρόνια από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας, που κράτησε ελεύθερη όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Δύο φωτεινοί φάροι, δύο επέτειοι, που σηματοδοτούν τη μοναδική διεθνή υπόσταση της Ελλάδας και το ιστορικό, αξιακό και πολιτιστικό της κεκτημένο.

Είναι αναφορές στις οποίες συναντάται ο πατριωτισμός με τις παγκόσμιες αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Αυτές οι ιδέες, αυτά τα σύμβολα, ενώνονται με το σχέδιο και τη διαχειριστική ικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και δημιουργούν αισιοδοξία στους Έλληνες.

Σκληρή, μεθοδική δουλειά με αποτέλεσμα. Αυτή είναι η πολιτική που αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες».

Όλοι αντιλαμβάνονται ότι η απλή αναλογική όχι μόνο δεν είναι λύση αλλά μπορεί να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα κυβερνησιμότητας στη χώρα.

Θα προχωρήσουμε σε ουσιαστική συζήτηση με τις πολιτικές δυνάμεις για να πετύχουμε τις μέγιστες δυνατές συγκλίσεις και τη συναίνεση στην αλλαγή του. Είναι ευθύνη όλων να συνδράμουν.

Ιδιαίτερα τα κόμματα που θέλουν να διεκδικούν την εξουσία οφείλουν να ξεφύγουν από την εμμονή της απλής αναλογικής.

Και ασφαλώς περιμένω ότι η διάταξη που αφορά το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του Εξωτερικού από τις χώρες στις οποίες ζουν, θα πρέπει να εγκριθεί με 300 ψήφους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By