Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Θεοδωρικάκος: Ο Τσίπρας θέλει την εξουσία, η κοινωνία όμως θα επιβάλει άλλες λύσεις!

Ο Αλέξης Τσίπρας θα κρατηθεί στην εξουσία μέχρι η κοινωνία να επιβάλλει τις λύσεις, εκτιμά ο συντονιστής του στρατηγικού σχεδιασμού και της επικοινωνιακής ομάδας της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος, στη συνέντευξη που δίνει στον ελεύθερο τύπο της Κυριακής.

Ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη βλέπει ότι η προεκλογική εκστρατεία που ξεκίνησε θα είναι παρατεταμένη:

«Ο κ. Τσίπρας θέλει να κρατηθεί στην εξουσία όσο μπορεί περισσότερο. Το λέει: Ούτε μια μέρα εξουσίας λιγότερο. Αλλά είναι τέτοια η απομόνωσή του από την κοινωνία, που δεν πρόκειται να αντέξει. Είναι διατεθειμένος να αποδεχθεί τα πάντα, αλλά έρχεται κάποια στιγμή που η κοινωνία επιβάλλει άλλες λύσεις. Στην πραγματικότητα ξεκίνησε μια προεκλογική περίοδος που δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει. Το πιθανότερο είναι ότι θα είναι παρατεταμένη».

Ο κ. Θεοδωρικάκος λέει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι εξελέγη αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ως η αντισυστημική πολιτική παρουσία και ότι συνεχίζει με νεωτερικά χαρακτηριστικά να απευθύνεται στις επιχειρηματικές και τις ευρωπαϊκές ελίτ.

Όσον αφορά τις σχέσεις με τους εταίρους και τους δανειστές ο κ. Θεοδωρικάκος εκτιμά ότι αυτή δεν πρέπει να είναι συγκρουσιακή, γιατί δεν ωφελεί κανέναν ούτε οδηγεί πουθενά.

«Να συνειδητοποιήσουμε ότι για τα προβλήματά μας δεν μας φταίνε κυρίως οι ξένοι αλλά τα δικά μας λάθη.

Εμείς, λαός, πολιτικό σύστημα και επιχειρηματική τάξη, πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις για να τα καταφέρουμε.

Επίσης, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η σύγκρουση με τους εταίρους της χώρας δεν βγάζει πουθενά.

Οι εταίροι της Ελλάδας, ασφαλώς έχουν κάνει λάθη κι έχουν τις δικές τους ευθύνες, αλλά χρειαζόμαστε τη συνεννόηση μαζί τους και όχι τυφλές συγκρούσεις.

Αξιοπρέπεια σήμερα είναι η υπευθυνότητα και η υλοποίηση των συμφωνιών. Και κάτι κρίσιμο: Οφείλουμε να πάμε όλοι μαζί προς τα επάνω και όχι να πνιγούμε όλοι μαζί στο τέλμα.

Να μη ζηλεύουμε γιατί ο διπλανός επιβιώνει, αλλά να προσπαθούμε να επιτύχουμε κι εμείς.

Να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας, αλλά να μάθουμε και να ακούμε την αλήθεια, ακόμα κι αν είναι πικρή».

(Visited 1 times, 1 visits today)