Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Θερινές εκπτώσεις 2020: “Βλέπουμε τον κόσμο κουμπωμένο…”

Ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις 2020 και οι έμποροι της Αθήνας είναι επιφυλακτικοί για την αναθέρμανση της αγοραστικής κίνησης.

Με αφορμή τις θερινές εκπτώσεις 2020 ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης τόνισε πως “τα ταμεία, την πρώτη μέρα των εκπτώσεων, δεν έδωσαν καλά στοιχεία.

Φοβάμαι ότι δε θα επαληθευτούν οι προσδοκίες. Βλέπουμε τον κόσμο κουμπωμένο. Ζει με 534 ευρώ και παράλληλα βλέπουμε να αυξάνονται κατά 1,5 δισ. ευρώ οι καταθέσεις κάθε μήνα”.

Ο ίδιος πρόσθεσε λέγοντας: “Δε θέλω να προϊδεάζω. Ο κόσμος ας βγει έξω, Υπάρχουν μεγάλες εκπτώσεις ακόμη και 70%. Δεσμεύομαι αν πάει καλά η εκπτωτική περίοδος να βγω και να πω ότι όλα επανήλθαν. Και αυτό και για τα μισθώματα”.

Υπενθυμίζεται ότι οι τακτικές θερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι ‪τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020‬.

Ο κ. Καφούνης σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” αναφέρθηκε στην απουσία τουριστών, στα οικονομικά προβλήματα του κόσμου καθώς και στο φόβο χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για να κατέβει κάποιος στο κέντρο της πόλης, οδηγεί τελικά σε μηδενικούς τζίρους.

Στις περιφερειακές αγορές, όπως είπε ο κ. Καφούνης, “τα πράγματα είναι καλύτερα, αλλά όχι καλύτερα σε σχέση με πέρσι, απλώς η πτώση είναι διαχειρίσιμη. Οι άνθρωποι που εκπροσωπώ δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει το φθινόπωρο και μιλάμε για τζίρους τον Απρίλιο – 80% σε καταστήματα ένδυσης – υπόδησης”.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By