Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Θεσσαλονίκη: 13χρονος καταγγέλλει επίθεση με σιδερογροθιές στο σχολείο – Συνελήφθη 14χρονος

Επίθεση από τρία άτομα, εκτός σχολείου, καταγγέλλει ότι δέχτηκε ένας 13χρονος μαθητής στην αυλή του Α” Γυμνασίου Ευκαρπίας στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με όσα λέει η μητέρα του μαθητή στην κάμερα του ΣΚΑΪ, η ίδια, δέχτηκε τη Δευτέρα τηλεφώνημα από το σχολείο στο οποίο της είπαν ότι ο γιος της έπεσε και χτύπησε.

Εκείνη, φτάνοντας άμεσα στο Γυμνάσιο του γιου της, ενημερώθηκε ότι μπήκαν στο σχολείο κάποιοι εξωσχολικοί και χτύπησαν το παιδί της με σιδερογροθιές.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, ένα από τα τρία παιδιά που εισέβαλαν στο σχολείο ήταν μαθητής διπλανού γυμνασίου, τον οποίο τον κάλεσαν κάποιοι άλλοι να μπουν στο Α” Γυμνάσιο «για να τακτοποιήσουν κάποια παιδιά που τους σχολιάζουν».

Η μητέρα του 13χρονου κάνει λόγο για «τραμπούκους» και στα δύο γυμνάσια, αλλά και για διάφορα περιστατικά που έχουν σημειωθεί κατά καιρούς, ωστόσο όπως λέει, ο γιος της δεν είχε καμία σχέση με τα τρία παιδιά και ούτε καν που τα γνώριζε.

Η κ. Πασιάτα, προσθέτει ότι δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει το περιστατικό να περάσει και προέβη σε καταγγελία στην αστυνομία, παρόλο που -όπως λέει- δέχτηκε μέχρι και απειλές και σήμερα ο 13χρονος θα υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση.

Μάλιστα, σύμφωνα με μηνύματα που διάβασε στον αέρα της εκπομπής, φαίνεται πως τέτοια περιστατικά έχουν σημειωθεί και στο παρελθόν, με θύματα άλλα παιδιά, ωστόσο δεν έχουν αντιμετωπιστεί καταλλήλως.

«Χθες στο τρίτο διάλειμμα ήμουν με την παρέα μου στον μπροστινό χώρο του σχολείου και ήρθαν τρία παιδιά και μου είπε «έλα εδώ» χωρίς να τους ξέρω. Ήρθαν δύο εξωσχολικοί και νομίζω πως ο ένας ήταν απο το σχολείο και μου είπαν «έλα εδώ να σου μιλήσουμε».

Εγώ δεν ήθελα να πάω μαζί τους και οι δύο με τράβηξαν από τα χέρια και με πήγαν πίσω από τον χώρο του γυμνασίου. Με χτύπησαν στο πρόσωπο, στη μύτη και στα χείλη κι στη συνέχεια έφυγαν», περιγράφει ο 13χρονος.

Σύμφωνα και πάλι με τη μητέρα του παιδιού, η οποία κατήγγειλε το περιστατικό, ο ένας εκ των τριών δραστών εμφανίστηκε στην αστυνομία με τους γονείς τους και ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας πως «χτύπησαν λάθος παιδί».

Στο πλαίσιο έρευνας, συνελήφθησαν ένας 14χρονος και οι γονείς για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολής εισαγγελέα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By