Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Θεσσαλονίκη: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στο σωφρονιστικό υπάλληλο

Ο κατηγορούμενος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

fylakh610_181013

 

Δίωξη για δωροληψία σε βαθμό κακουργήματος απήγγειλε η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Χριστίνα Καπαμά, σε βάρος του σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Γρεβενών, που κατηγορείται ότι ζήτησε και πήρε από κρατούμενο «φακελάκι», ύψους 5000 ευρώ, προκειμένου να εισηγηθεί θετικά στην αρμόδια επιτροπή των φυλακών τη χορήγηση 9ήμερης άδειας για λογαριασμό του.

Πρόκειται για 34χρονο αρχιφύλακα, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδoς. Είχε προηγηθεί σχετική καταγγελία από Σομαλό κρατούμενο στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. Όπως έγινε γνωστό, η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε χθες στην ανατολική Θεσσαλονίκη, ύστερα από προκαθορισμένο ραντεβού στο οποίο εμφανίστηκε ο κρατούμενος.

Ο τελευταίος, έχοντας λάβει άδεια από τις φυλακές, παρέδωσε στο σωφρονιστικό υπάλληλο το ποσό των 5000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Κατά την ώρα της παράδοσης των χρημάτων επενέβησαν οι αστυνομικοί που συνέλαβαν τον 34χρονο. Εκτός από τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα κατασχέθηκαν το κινητό του τηλέφωνο, όπως επίσης 385 ευρώ που είχε πάνω του.

Προανακριτικά, ο αρχιφύλακας φέρεται να αρνήθηκε την σε βάρος του κατηγορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι γνώριζε αρκετά χρόνια τον κρατούμενο και λόγω της γνωριμίας τους του παρέδωσε τα χρήματα για να τα φυλάξει. Όπως έγινε γνωστό, ο Σομαλός έχει καταδικαστεί για υπόθεση βιασμού, ενώ μετράει ήδη πολλά χρόνια εγκλεισμού.

Την ίδια ώρα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., ερευνάται τυχόν εμπλοκή του 34χρονου σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις, όπως επίσης καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του για εισαγωγή στο κατάστημα κράτησης, όπου υπηρετεί, απαγορευμένων ειδών έναντι αμοιβής.