Σάββατο, 20 Αυγούστου, 2022

Θεσσαλονίκη: Αποκαθίσταται σταδιακά η υδροδότηση

Από σήμερα αναμένεται να αποκατασταθεί η υδροδότηση στην πόλη της Θεσσαλονίκης, η οποία αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα τις περασμένες τέσσερις ημέρες.

Η βλάβη στον αγωγό που μεταφέρει νερό από την Αραβησσό αποκαταστάθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής και τα συνεργεία της ΕΥΑΘ κάνουν αγώνα δρόμου προκειμένου να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες ελέγχου και να υδροδοτήσουν τα νοικοκυριά της πόλης.

«Η αποκατάσταση της διαρροής με την αντικατάσταση σπασμένου τμήματος αγωγού, ολοκληρώθηκε και υπάρχει τροφοδότηση του δικτύου από την Αραβησσό. Η υδροδότηση της πόλης θα ομαλοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίτης.

Ωστόσο, ο κ. Κρεστενίτης σημείωσε ότι ο αγωγός βρίσκεται σε τόσο κακή κατάσταση που δεν είναι δυνατόν να δοθούν διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξουν νέα προβλήματα.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ο 40 και πλέον ετών αγωγός που μεταφέρει νερό από τις πηγές της Αραβησσού βρίσκεται σε τόσο κακή κατάσταση που δεν είναι δυνατόν να δοθούν διαβεβαιώσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία του.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, πρόσθεσε ο κ. Κρεστενίτης, η ΕΥΑΘ προσπαθεί να ελέγχει τακτικά τον αγωγό ώστε να αντιμετωπίσει άμεσα κάθε διαρροή.

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται εντός των επόμενων ημερών να υπάρξει και εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα.

Η βλάβη στον κεντρικό αγωγό της Αραβήσσου είχε αφήσει χωρίς νερό μεγάλα τμήματα της Θεσσαλονίκης, με τους πολίτες να προμηθεύονται το απαραίτητο αγαθό είτε από πηγές είτε περιμένοντας σε ουρές για να το αγοράσουν από καταστήματα.

Κλειστά παρέμειναν χθες, Παρασκευή (30/03), αρκετά σχολεία σε δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, για λόγους υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών, εξαιτίας των προβλημάτων υδροδότησης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιστρατεύτηκε προκειμένου να εφοδιάσει νοσοκομεία της πόλης με νερό. «Χθες κάποια ιδρύματα ζήτησαν βοήθεια στο πρόβλημα υδροδότησης.

Κλιμάκια συναδέλφων με δεκάτονα και δωδεκάτονα οχήματα εφοδιάσαν με νερό το νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος, το Άσυλο του Παιδιού στον Φοίνικα και τρεις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Π.Υ. Κεντρικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχος Μανώλης Τσολάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι το νερό αυτό είναι μόνο για «οικιακή» χρήση και δεν είναι πόσιμο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By