Δευτέρα, 10 Μαΐου, 2021

Θεσσαλονίκη: Έφοδος αστυνομικών στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού – 51 συλλήψεις αλλοδαπών

Έφοδος των αστυνομικών αρχών πραγματοποιήθηκε κατά το τελευταίο 24ωρο στην ευρύτερη περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο εφαρμογής του Ειδικού Σχεδίου Αστυνόμευσης που εκπονήθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας, Ασφάλειας, Αλλοδαπών και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης συνέλαβαν σε στοχευμένους ελέγχους 51 αλλοδαπούς για παράνομη παραμονή στην ελληνική επικράτεια.

Η συγκεκριμένη οργανωμένη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες χθες. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ελέγχθησαν συνολικά 110 άτομα.

Επίσης, στο πλαίσιο των ελέγχων οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν 3 άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 27χρονου αλλοδαπού στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Αγίου Γεωργίου, από αστυνομικούς της Ομάδας «Ζ» της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, ο οποίος προ επικείμενου ελέγχου απέρριψε στο έδαφος μικροδέμα κάνναβης βάρους 35 γραμμαρίων.

Παράλληλα, συνελήφθησαν 6 άτομα για περιπτώσεις κλοπών, τετελεσμένων και μη.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις σύλληψης:

Δύο αλλοδαπών ηλικίας 27 και 19 ετών, οι οποίοι παραβίασαν το φινιστρίνι Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου στο κέντρο της πόλης και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του διάφορα έγγραφα, πλην όμως εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων. Επιπλέον, όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα ο 27χρονος μαζί με 30χρονο αλλοδαπό συνεργό του, το χρονικό διάστημα από 21 έως 23-07-2019, διέρρηξαν άλλα 3 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα στην ίδια περιοχή από τα οποία αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές, χρηματικά ποσά και προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των ιδιοκτητών.

Δύο αλλοδαπών ηλικίας 20 και 21 ετών από δικυκλιστές της Ομάδας «Ζ» καθώς επέβαιναν σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα ιδιοκτησίας 50χρονου ημεδαπού την οποία είχαν αφαιρέσει την προηγούμενη ημέρα (12-08-2019) από το κέντρο της πόλης.

Κατά τη διάρκεια των οργανωμένων επιχειρήσεις συνελήφθησαν επίσης:

2 άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Μεταξύ αυτών και 22χρονος ημεδαπός, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θράκης και Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή Ροδόπης για παραβάσεις του Νόμου περί Αλλοδαπών.

1 άτομο για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα. Κατασχέθηκαν 134 πακέτα τσιγάρα και 14 συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By