Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για το υπαίθριο κορονοπάρτι στο ΑΠΘ

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν οι εικόνες συνωστισμού που είδαν το τελευταίο 24ωρο το φως της δημοσιότητας από υπαίθριο κορονοπάρτι στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Το βράδυ του Σαββάτου (3/4) περισσότερα από χίλια άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Χημείου.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει προκαταρκτική έρευνα από την Κρατική Ασφάλεια. Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθούν οι διοργανωτές του πάρτι, ενώ το αδίκημα που ερευνάται εάν στοιχειοθετείται είναι αυτό της παραβίασης των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ του Σαββάτου (3/4) περισσότερα από χίλια άτομα πήραν μέρος στο υπαίθριο πάρτι που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Χημείου του ΑΠΘ. Φοιτητές και μη ενώθηκαν σε διάφορες μεγάλες παρέες, διασκεδάζοντας με μουσική και αλκοόλ. Όπως αναφέρει το thestival.gr, η προσέλευση των συμμετεχόντων στο πάρτι ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου και συνεχίστηκε μέχρι τα μεσάνυχτα. Η διασκέδαση κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

By