Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Θεσσαλονίκη: Lockdown με ατελείωτες ουρές σε τράπεζες!

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε lockdown αλλά οι ουρές έξω από τράπεζες, έρχονται να προβληματίσουν…

Ουρές σχηματίζονται έξω από υποκαταστήματα τραπεζών στη Θεσσαλονίκη από πολίτες όλων των ηλικιών που αναμένουν να εξυπηρετηθούν ή να κάνουν ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ. Όπως μπορείτε να δείτε στις χαρακτηριστικές φωτογραφίες του grtimes.gr από την περιοχή του Ευόσμου, περισσότερα από 20 άτομα περιμένουν υπομονετικά έξω από κεντρική τράπεζα, ενώ η αναμονή έχει διάρκεια αρκετών λεπτών.

Οι εικόνες προκαλούν σίγουρα ανησυχία, αφού οι αποστάσεις είναι δύσκολο να κρατηθούν και παρά το γεγονός ότι το σύνολο των πολιτών φορά μάσκες, η επιδημιολογική κατάσταση της πόλης, η οποία βρίσκεται σε lockdown, δεν επιτρέπει τον εφησυχασμό. Ανάλογη ήταν η εικόνα και τις προηγούμενες ημέρες έξω από υποκαταστήματα τραπεζών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης…

 

Εν τω μεταξύ, αποκλειστικά και μόνο μέσω του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ μπορούν να γίνονται οι μετακινήσεις των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στη Voria.gr. Η διευκρίνιση είναι αναγκαία από τη στιγμή που στο forma.gov.gr παραμένει χτες και σήμερα η πρόβλεψη για μετακίνηση και με βεβαίωση κίνησης Τύπου Α που ίσχυε στο πρώτο lockdown.

Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί σύγχυση και μπάχαλο σε λογιστικά γραφεία και επιχειρήσεις, που θεώρησαν ότι μπορούν με βεβαιώσεις Τύπου Α να διασφαλίσουν τις μετακινήσεις των εργαζομένων. Κάτι που από χτες ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε στην καθιερωνένη απογευματινή ενημέρωση, πλην όμως στην επίσημη φόρμα δεν έχει αλλάξει ακόμη.

«Ισχύει αποκλειστικά η μετακίνηση με βεβαίωση του εργοδότη μόνο μέσα από το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και τίποτα άλλο. Μετακίνηση από και προς την εργασία ή κατά τη διάρκεια της εργασίας γίνεται αποκλειστικά και μόνο μέσω του ΕΡΓΑΝΗ στις περιοχές ‘Συναγερμού’, όπου εντάσσονται η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By