Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Θεσσαλονίκη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι δήμοι Νέας Χαλκηδόνας και Δέλτα

Εικόνα καταστροφής και συνεχιζόμενη νεροποντή που προκαλεί περισσότερα προβλήματα

vroxh_Thessalonikh

Οι καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τους δήμους Νέας Χαλκηδόνας και Δέλτα, στην δυτική Θεσσαλονίκη υποχρέωσαν την κρατική μηχανή να τους θέσει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Εν τω μεταξύ η παρατεταμένη βροχόπτωση που σημειώνεται από νωρίς στη Θεσσαλονίκη, προκάλεσε κυκλοφοριακά προβλήματα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Επίσης λόγω της βροχόπτωσης των τελευταίων 24ωρων κλειστοί παραμένουν τοπικοί δρόμοι σε περιοχές του Κιλκίς, της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης. Όσον αφορά στις πλημμύρες στη δυτική Θεσσαλονίκη από νωρίς το πρωί σήμερα συνεργεία καταγράφουν τις ζημιές που προκλήθηκαν σε σπίτια, καταστήματα, υποδομές.

Σύμφωνα με την «αυτοψία» των αρμόδιων υπηρεσιών, ζημιές διαπιστώθηκαν σε περίπου πενήντα σπίτια, όπως επίσης σε εμπορικές επιχειρήσεις και αγροτικές καλλιέργειες.

Στη Νέα Χαλκηδόνα, όπου λόγω της ξαφνικής νεροποντής υποχώρησε το ανάχωμα σε παραπόταμο του Αξιού με συνέπεια να πλημμυρίσει ο οικισμός και να μετατραπούν δρόμοι σε ποτάμια και σπίτια να γεμίσουν με νερά, η κατάσταση σήμερα είναι σαφώς καλύτερη.

Τα δύο τελευταία 24ωρα έγινε ενίσχυση των αναχωμάτων, ενώ συνεργεία προέβησαν σε καθαρισμό των δημόσιων υποδομών. Αν και ο υδάτινος όγκος υποχώρησε, οι πάντες παραμένουν σε επιφυλακή για την περίπτωση εκδήλωσης νέου κύματος κακοκαιρίας.

Την ίδια ώρα κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν την παντελή απουσία αντιπλημμυρικών έργων, ενώ για ανεπάρκεια σε αντιπλημμυρικά έργα και υποδομές κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της, η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By