Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022

Θετική η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο αίτημα της Αθήνας

O κ. Σχοινάς ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κρίνει το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης ως πρώτο θετικό βήμα που θα ανοίξει το δρόμο για ένα λογικό συμβιβασμό

margaritis sxoinas

Ως θετικό πρώτο βήμα κρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το αίτημα εξάμηνης παράτασης που υπέβαλε στον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά.

O κ. Σχοινάς ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κρίνει το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης ως πρώτο θετικό βήμα που θα ανοίξει το δρόμο για ένα λογικό συμβιβασμό.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μ. Σχοινάς, επανέλαβε ότι η απόφαση επί του ελληνικού αιτήματος θα ληφθεί από τα 19 κράτη-μέλη της ευρωζώνης, «αδειάζοντας» το Βερολίνο που έσπευσε διά του εκπροσώπου του να απορρίψει το ελληνικό αίτημα, υποστηρίζοντας ότι η νέα ελληνική πρόταση δεν οδηγεί ουσιαστική λύση.

Σύμφωνα με τον κ. Σχοινά, η ελληνική κυβέρνηση ζητά εξάμηνη παράταση του λεγόμενου «master financial assistance facility agreement». Όπως εξήγησε ο Μ. Σχοινάς, ο όρος αυτός περιγράφει το ισχύον πρόγραμμα.

Ο ίδιος διευκρίνισε, επίσης, ότι οι προϋποθέσεις που θα συνοδεύουν την παράταση θα συζητηθούν σήμερα, Πέμπτη, στο Euroworking Group (EWG) και αύριο στο Εurogroup.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο κ. Γιούνκερ το βράδυ της Τετάρτης και το πρωί της Πέμπτης είχε εντατικές συζητήσει ες με τον Γ. Ντάισελμπλουμ και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By