Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Θετική στον κορονοϊό η σύζυγος του Τζάστιν Τριντό

Ο κορονοϊός χτύπησε και το… σπιτικό του πρωθυπουργού του Καναδά, Τζάστιν Τριντό. Η σύζυγος του Σοφί Γκρεγκουάρ βρέθηκε θετική στον ιό και η… πρώτη οικογένεια της χώρας τέθηκε σε κατ’ οίκον καραντίνα.

Τις προηγούμενες μέρες η 44χρονη Σόφί Τριντό είχε εμφανίσει συμπτώματα γρίπης και αφού έκανε εξετάσεις βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Παρότι «η κατάσταση της υγείας» του Καναδού πρωθυπουργού «είναι καλή» και «δεν εμφανίζει» προς το παρόν «κανένα σύμπτωμα», θα παραμείνει «προληπτικά» και μετά τη «σύσταση των γιατρών» σε απομόνωση για 14 ημέρες, ανακοινώθηκε από τις υπηρεσίες του.

Η σύζυγος του Καναδού πρωθυπουργού αισθάνεται «καλά» και τα συμπτώματα που έχει παραμένουν «ήπια», κατά την ίδια πηγή. Εμφάνισε συμπτώματα γρίπης μετά την επιστροφή της από ένα ταξίδι στο Λονδίνο.

Ο 48χρονος Τριντό δεν θα υποβληθεί σε τεστ «σε αυτό το στάδιο» και θα «συνεχίσει να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του», ανέφερε το γραφείο του, που διαβεβαίωσε πως θα απευθυνθεί στους Καναδούς μέσα στην ημέρα,

Ο Καναδός πρωθυπουργός συνομίλησε με τους ηγέτες της Ιταλίας, των ΗΠΑ και της Βρετανίας, ανακοινώθηκε επίσης.

Στον Καναδά καταγράφονταν μέχρι χθες Πέμπτη (12.03.2020) πάνω από 150 κρούσματα του κορονοϊού, στη μεγάλη πλειονότητά τους στο Οντάριο (στο κεντρικό τμήμα της χώρας) και στη Βρετανική Κολομβία (στο δυτικό), με έναν θάνατο ασθενούς.

Σε προσωπικό μήνυμά της προς τους Καναδούς, η Σοφί Γκρεγκουάρ Τριντό καθησύχασε τους συμπατριώτες της για την κατάστασή της. «Βρίσκομαι σε καραντίνα, αλλά η κατάστασή μου δεν έχει σύγκριση με αυτή άλλων οικογενειών στον Καναδά, η υγεία των οποίων δοκιμάζεται πολύ πιο σοβαρά», τόνισε η σύζυγος του πρωθυπουργού.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By