Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Θύελλα αντιδράσεων στον ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο Πανούση

Δίχως τέλος η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ στελεχών του κόμματος

syriza_4

Αντιδράσεις στον κυβερνών κόμμα προκαλεί το άρθρο του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση στην εφημερίδα «Τα Νέα», με το οποίο καταγγέλλει όσους πιστεύουν ότι «Αριστερή Διακυβέρνηση σημαίνει ανοχύρωτη χώρα και πόλη». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης χαρακτήρισε ατόπημα το άρθρο, σημειώνοντας ότι ο κ. Πανούσης είναι υπουργός κι όχι σχολιαστής.

«Ο κ. Πανούσης απ’ ό,τι γνωρίζουμε όλοι είναι υπουργός και μάλιστα αρμόδιος να αρμόσει μία πολιτική για την ασφάλεια των πολιτών. Αν νομίζει ότι υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα τα οποία ο ίδιος διαπιστώνει και περιγράφει ο ρόλος του είναι να εφαρμόσει μία πολιτική προστασίας των πολιτών. Δεν νομίζω ότι κανείς υπάρχει ως υπουργός με το να αρθρογραφεί και να στηλιτεύει ή να καταδικάζει φαινόμενα. Ο κ. υπουργός δεν είναι σχολιαστής. Να ξέρουμε τους ρόλους», δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Τα όσα περιγράφει ο κ. Πανούσης δεν νομίζω ότι αφορούν την κυβερνώσα παράταξη. Δεν είμαστε Αριστερά του τίποτα, ούτε λέει ότι αφορούν την κυβερνώσα παράταξη. Μιλάει με γενικό τρόπο. Δεν θέλω να κάνει ιδεολογικό διάλογο τώρα. Επαναλαμβάνω είναι υπουργός και οφείλει να εφαρμόζει τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης», συνέχισε ο βουλευτής.

Τέλος σημείωσε: «Επειδή είναι και νομικός ο κ. Πανούσης δεν μπορεί να κάνει τέτοια ατοπήματα, να απευθύνεται στην κυβέρνηση διά πρωτοσέλιδου άρθρου».

Στο ίδιο μήκος και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , Ραχήλ Μακρή. «Η άποψη μου είναι ότι ο κ. Πανούσης είναι υπουργός κατ΄αρχήν και δεν είναι σχολιαστής», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Θεωρώ, λοιπόν ότι θα πρέπει να ζητήσει από κάποιους συγγνώμη και είναι, βέβαια, προσωπική μου άποψη αυτή, πολιτική» σημείωσε.

«Ο καθένας μπορεί να εκφράζει απόψεις στη Δημοκρατία, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει μια θέση θεσμική και μάλιστα πολύ σημαντική, επομένως δεν μπορεί να είναι σχολιαστής ο κ. Πανούσης», πρόσθεσε.

Αντίθετα την άποψη ότι οι παρατηρήσεις που κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Πανούσης για τις καταλήψεις και τις σχέσεις με την Αριστερά «είναι αυτονόητα κατά το Σύνταγμα» εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.  Ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι «ο κ.Πανούσης αναφέρεται σε δικά του ζητήματα και όχι σε αυτά που αφορούν τις δικές μου αρμοδιότητες» συμπληρώνοντας πως «ό,τι γράφει κανείς είναι πολιτική του άποψη».

«Και καλά κάνει που λέει στο τέλος, ότι όλα αυτά δεν είναι θέματα Αριστεράς αλλά Δημοκρατίας. Το ζήτημα είναι να βρίσκει κανείς που είναι η χρυσή τομή» συμπλήρωσε ο κ. Παρασκευόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ερωτηθείς για την επικείμενη δίκη της Χρυσής Αυγής ο κ. Παρασκευόπουλος είπε ότι θα ξεκινήσει εκεί αλλά «δεν μπορώ να σας πω αν θα συνεχιστεί εκεί, στην περίπτωση που υποβληθεί αίτημα αλλαγής χώρου».

Στην ίδια κατεύθυνση και η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία δήλωσε ότι ο κ.Πανούσης, λέει το αυτονόητο.

Ενώ κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου σχολίαζουν ότι «οι αναφορές του αναπληρωτή υπουργού κ. Γ. Πανούση προφανώς και δεν αφορούν ούτε την πολιτική της κυβέρνησης, ούτε κυβερνητικά στελέχη, ούτε τις πολιτικές δυνάμεις που τη στηρίζουν».

Έντονη υπήρξε η αντίδραση και της ΝΔ με το βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια να ζητά με ερώτηση του στη Βουλή «να λάβει θέση ο ίδιος ο πρωθυπουργός στα όσα αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, στο σημερινό άρθρο του στα «Νέα».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By